Kuvat: Ampuiko joku junaa Ylitorniolla? Ravintolavaunussa kuului kova ääni ja ikkunat hajosivat – VR tutkii asiaa

Julkaistu:

Kolarin-junan ravintolavaunun ikkunat hajosivat junan ulkopuolelta. Lisäksi vaunun ulkoseinässä ikkunoiden lähellä on reikiä. Tapauksen syytä ei voi vielä vahvistaa.
VR:n Kolarin-pikajunan ravintolavaunussa istuneet matkustajat säikähtivät toden teolla tiistai-iltana, kun vaunun ikkunoista kuului kova räpsähdys ja lasit menivät ulkopuolelta rikki.

Vaunussa istunut matkustaja kertoo IS:lle, että matkustajat hämmentyivät suuresti, kun ravintolavaunun ikkunat menivät yhtäkkiä kesken matkan säpäleiksi.

– Myyjäkin ihmetteli, että mikä se ääni oli, matkustaja sanoo.

Matkustajan mukaan kaikilla tuli välikohtauksesta outo olo, mutta vaunussa ei syntynyt paniikkia. Juna jatkoi matkaansa tavalliseen tapaan eteenpäin.


Kyseessä oli tiistaina kello 18.10. Kolarista kohti Seinäjokea ja Tamperetta lähtenyt yöjuna. Välikohtaus tapahtui Ylitornion kohdalla ennen Tornion asemaa.

– Se saattoi olla pienoiskivääri, koska ilmakiväärillä ei saisi aikaan tuollaista jälkeä, matkustaja pohtii.

– Kaveri kävi pysähdyksen aikana ulkona vilkaisemassa. Junan kyljessä oli pari reikää, ja ikkunat ovat ulkopuolelta rikkoutuneet.


Ampumista ei voi vahvistaa

VR:ltä kerrotaan IS:lle, että Kolari-Seinäjoki-Tampere-Helsinki-vuorolla on tosiaankin rikkoutunut muutama ikkunaa ravintolavaunun kohdalta.

– Yöjunassa on mennyt muutama ikkunan ulkolasi rikki, mutta mitään sen suurempaa ei ole tapahtunut, kommentoi VR:n päivystävä viestintävastaava Janna Viisterä.

Viisterän mukaan ei voi sanoa varmaksi, että ikkunoiden rikkoutuminen johtuisi ampumisesta, kuten matkustajat epäilevät.

– On vaikea sanoa, mistä se voi johtua. Selvittelemme tätä vielä, mutta tällä hetkellä juna on vielä matkalla, hän toteaa.

– Syitä voi olla monia. Keväisin ikkunoita rikkoutuu monesti esimerkiksi jään osuessa ikkunoihin.