Kauppakeskus Redissä palohälytys – BB-talon asukkaat evakuoitiin pihalle

Julkaistu:

Kiinteistöpäällikkö Jukka Parkatin mukaan pelastuslaitoksen kanssa on sovittu, miten BB-kilpailijoiden kanssa toimitaan.
Kauppakeskus Redissä laukesi palohälytys tiistaina iltapäivällä. Helsingin pelastuslaitokselta kerrotaan, että kyse on todennäköisesti automaattihälytyksestä, ja paikalle on menossa yksi pelastusyksikkö varmistamaan tilanteen.

Redin kiinteistöpäällikkö Jukka Parkatti vahvistaa tiedon. Hänen mukaansa Redissä laukesi kaksi palohälytintä järjestelmävian seurauksena. Hälytyksen johdosta kauppakeskuksen asiakkaat evakuoitiin ulos rakennuksesta turvallisuusohjeiden mukaisesti.

Parkatin mukaan todellista tulipaloa Redissä ei ole, vaan kyse on laiteviasta. Parkatin mukaan kauppakeskuksen yläkerrassa sijaitsevan BB-talon asukkaat evakuoitiin sisätiloista talon piha-alueelle. Asukkaat suorittavat ulkona parhaillaan heille annettua tehtävää.

– Asukkaat on tällä hetkellä siellä pihalla, ja kohta ne pääsee takaisin. Keskustelin tästä juuri (Big Brotherin tuottajan) Petteri Ahomaan kanssa, Parkatti kertoo.

Parkatin mukaan pelastuslaitoksen kanssa on sovittu, että BB-kilpailijat evakuoidaan talon pihalle.

– Jos se ei riitä, niin sitten heidät evakuoidaan puistokannen kautta jonnekin, Parkatti sanoo.

Parkatin mukaan palohälytys on ensimmäinen kauppakeskuksen historiassa, ja nyt selvitetään mistä se johtui.

– Ainahan se hälytys tulee jostain oikeasta syystä, mutta nyt ei ole tulipalosta tai mistään semmoisesta kyse, Parkatti toteaa.