Yle: Kokonainen saari aivan Helsingin edustalla vaihtoi omistajaa pilkkahintaan

Julkaistu:

Helsinki
Helsingin ulosottovirasto peri verovelkoja ja myi Mika Norringin saaren, Katajanokanluodon.
Svenska Yle uutisoi, että Helsingin edustalla sijaitseva Katajanokanluoto on vaihtanut omistajaa 375 000 euron hinnalla. Saaren myi Helsingin ulosottovirasto saaren omistaneen yrittäjän velkojen perimiseksi.

– Olen pettynyt ja vihainen, saaren entinen omistaja Mika Norring kommentoi Svenska Ylelle.

Svenska Yle kertoo, että Norring valitti kaupasta käräjäoikeuteen heinäkuussa. Valituksessaan Norring pyysi kaupan keskeyttämistä, mutta valitus ei saapunut määräajassa. Mies kertoo, ettei myyntihinta riitä kattamaan hänen verovelvoitteitaan.

Helsingin ulosottoviraston kihlakunnanvouti Jorma Laine kertoo Svenska Ylelle, että hintaa jouduttiin alentamaan kysynnän puutteen vuoksi. Saaren uusi omistaja on kiinteistöhallintoyhtiö P.W. Brandt Oy.

Helsingin ydinkaupunginosien, Eiran ja Ullanlinnan kerrostaloneliöiden hintataso huomioon ottaen, Katajannokanluoto vaihtoi omistajaa ison yksiön hinnalla.


Helsingin Sanomat uutisoi kesällä 2018, että Norringilla oli meneillään miljoonariita verottajan kanssa, jonka vuoksi Norring oli yrittänyt ensin itse myydä saarta. Hän kertoi, että eräs venäläinen sijoittaja oli kiinnostunut saaresta, mutta lopulta perääntyi aikeistaan. Svenska Ylelle hän kertoo, että tämä sijoittaja tarjosi saaresta 12,9 miljoonaa dollaria.


Vuonna 2001 Norring osti saaren valtionyhtiö Kapiteelilta voitettuaan tarjouskilpailun 1,4 miljoonalla markalla, joka on euroissa noin 290 000 euroa. HS kertoo, että kaksi vuotta myöhemmin yrittäjä sai kuulla, että Helsingin kaupunki käyttäisi harvinaista etuosto-oikeuttaan lunastakseen saaren ja perusteli sitä metrolinjaa varten tehdyllä yleiskaavalla.

Yleiskaava kariutui, kun tilalle kaavoitettiin parasta aikaa rakenteilla olevat Kruunusillat.

– En todellakaan halua myydä tätä, Norring kertoi HS:lle.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt