Presidentti Niinistö patistaa Ylellä väkeä muuttamaan elintapojaan – vaihtoi itse maalämpöön

Julkaistu:

Presidenttiparin oma koti lämpiää nyt maalämmöllä.
Keskustelu ilmastotekojen vaikutuksista käy vilkkaana Suomessa. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö patistaa Ylen jutussa ihmisiä muuttamaan elintapojaan. Hän kannustaa lisäksi jokaista miettimään omaa asennettaan.

– Totta on, että yksittäisten ihmisten tavoilla ei ole merkitystä, jos mitataan hiilijalanjälkeä ihan kiloina. Mutta sellaisella asenteella kyllä on, jos se leviää, hän sanoo.

Yle kysyy, mitä presidentti on itse käytännössä tehnyt.

– Aika paljonkin. Vaihdoimme maalämpöön ja kaikkea tällaista. Ennen kaikkea sen kuitenkin huomaa, kun menee kauppaan, hän sanoo Ylen jutussa.

Maalämmöllä lämpiää nykyään presidenttiparin oma koti.

Vaatinut konkreettisia toimia myös hallitukselta

Sauli Niinistö peräsi hallitukselta hienovaraisesti konkreettisia toimia elokuussa suurlähettiläspäivillä pitämässään puheessa. Niinistö kiitteli aluksi hallituksen kunnianhimoisia tavoitteita ja sanoi, että niitä kelpaa esitellä kansainvälisesti.
– Varsin pian aletaan kuitenkin kysellä konkreettisten tekojen perään. Ensimmäistä kertaa tämä on vastassa syyskuun lopulla, kun osallistun pääsihteeri Guterresin koolle kutsumaan ilmastohuippukokoukseen YK:n yleiskokousviikon yhteydessä, Niinistö sanoi ja muistutti, että ilmastopolitiikassa esimerkin voima on vahva, Niinistö sanoi.