Varusmies-Milla katosi mystisesti kesäkuussa – 24-vuotias mies vangittu taposta epäiltynä - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Varusmies-Milla katosi mystisesti kesäkuussa – 24-vuotias mies vangittu taposta epäiltynä

Vuonna 1995 syntynyt mies vangittiin Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa viime viikolla todennäköisin syin nuoren naisen taposta epäiltynä.

Poliisi tutkii Milla Arosen katoamista tappona.­

2.9.2019 17:35

Poliisi tiedotti maanantaina, että 21-vuotiaan somerolaisen Milla Arosen katoamista tämän vuoden kesäkuussa tutkitaan epäiltynä henkirikoksena.

Keskusrikospoliisi ja Lounais-Suomen poliisilaitos ovat tutkineet Arosen katoamista sen jälkeen, kun omaiset tekivät hänestä katoamisilmoituksen 11. kesäkuuta. Arosesta ei ole saatu havaintoja lauantain 8. kesäkuuta jälkeen, jolloin hänet nähtiin Someron keskustassa kotipihallaan.

Milla Aronen katosi kesäkuussa.­

Poliisi kertoi maanantaina, että tutkinnan perusteella Aronen ei ole kadonnut omasta tahdostaan. Keskusrikospoliisin mukaan asiaa selvitettäessä on tullut ilmi seikkoja, joiden perusteella on syytä epäillä Arosen joutuneen henkirikoksen uhriksi 8.–9. kesäkuuta 2019.

Rikosnimikkeenä on tässä vaiheessa tappo.

– On tullut lukuisia eri seikkoja ilmi, joiden perusteella me epäilemme, ettei hän ole omaehtoisesti kadonnut. On tullut myös rikokseen viittaavaa ilmi, tutkinnanjohtaja, rikostarkastaja Markus Laine keskusrikospoliisista kommentoi IS:lle.

Laineen mukaan tapausta alettiin tutkia henkirikoksena heinäkuussa. Hän ei ota kantaa siihen, onko poliisi löytänyt tutkinnassa ruumista.

Taposta epäiltynä vangittu 24-vuotias mies

Laineen mukaan poliisilla on epäilty tai epäiltyjä asiassa. Hän ei tarkenna, onko kyse yhdestä vai useammasta epäillystä. Hän ei avaa myöskään sitä, tunsiko nainen epäillyn tai epäillyt jostain entuudestaan.

Varsinais-Suomen käräjäoikeuden julkisista pakkokeinotiedoista selviää, että viime viikolla Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa vangittiin tapauksessa todennäköisin syin taposta epäiltynä vuonna 1995 syntynyt mies.

Epäillyn tapon tekoajaksi on merkitty 8.–9. kesäkuuta 2019 ja tekopaikaksi Somero. IS:n tietojen mukaan 24-vuotias mies on niin ikään somerolainen.

Taposta epäillyllä miehellä on rikostaustaa ainakin Varsinais-Suomessa. Hänet tuomittiin viime vuonna Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta 90 päiväsakkoon ja 7 kuukauden ajokieltoon.

Tuomiosta selviää, että viime vuoden toukokuussa mies ajoi moottoripyörällä Somerolla ja havaittuaan poliisiauton lähti sitä pakoon. Paetessaan hän ajoi 40 kilometrin nopeusrajoitusalueella vähintään 100 kilometrin tuntinopeudella sekä 80 kilometrin rajoitusalueella vähintään 150 kilometrin tuntivauhtia.

Hän myös ohitti edessään ajavan auton vastaantulijan kaistalla kohdassa, jossa ajokaista ei ollut riittävän pitkälti vapaa ja esteetön turvalliseen ohitukseen. Vastaan ajanut auto joutui tilanteessa väistämään tien pientareelle yhteentörmäyksen välttämiseksi. Miehellä ei ollut moottoripyörään vaadittavaa vaadittavaa ajo-oikeutta.

Poliisi edelleen kiinnostunut havainnoista

Keskusrikospoliisi on edelleen kiinnostunut havainnoista, jotka liittyvät Milla Arosen liikkeisiin 7. kesäkuuta jälkeen.

Poliisin mukaan Aronen nähtiin viimeisen kerran ennen katoamista Someron keskustassa kotipihallaan 8. kesäkuuta

– Lauantai-illalta Somerosta on viimeinen havainto, kun sukulainen on vienyt hänet kotiosoitteeseen Someron keskustaan, tutkinnanjohtaja Laine kertoo.

Arosen oli tarkoitus palata seuraavana päivänä 9. elokuuta suorittamaan varusmiespalvelustaan Porin prikaatiin Säkylään. Hän ei kuitenkaan saapunut paikalle.

Arosen matkapuhelin mykistyi jossain vaiheessa viikonlopun aikana.

Aronen on noin 165 senttiä pitkä ja ruumiinrakenteeltaan hoikka. Arosella on pitkät mustat hiukset ja tatuointeja. Katoamishetkellä Aronen oli todennäköisesti pukeutunut tummiin vaatteisiin sekä kenkiin, joissa on pinkkiä.

Poliisi pyytää havaintoja myös katoamisviikonlopulta Arosen käyttämästä autosta. Arosen auto on vuosimallin 2001 Volkswagen Golf.

Havaintoja pyydetään myös katoamisviikonlopulla Someron alueella liikkuneesta hopeisesta vuosimallin 2003 Volvo V70 -farmariautosta, jonka kyydissä Aronen on mahdollisesti katoamisajankohtana ollut.

Poliisi pyytää havaintoja katoamisviikonlopulta Someron alueella liikkuneesta hopeisesta vuosimallin 2003 Volvo V70 -farmariautosta, jonka kyydissä Aronen on mahdollisesti katoamisajankohtana ollut.­

Poliisi pyytää myös katoamisviikonlopulta havaintoja Arosen käyttämästä autosta, joka on vuosimallin 2001 Volkswagen Golf, rekisterinumeroltaan KPJ-506.­

– Poliisin tutkimuksissa on tullut pintaan tämä Volvo. Se mahdollisesti liittyy katoamiseen. Sen vuoksi pyydämme havaintoja, jos joku on nähnyt Arosen auton kyydissä katoamisviikonloppuna, tutkinnanjohtaja Laine täsmentää.

Havaintoja voi toimittaa poliisille numeroon 050 456 4903 tai sähköpostitse rikosvihje.krp@poliisi.fi

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?