Poliisi: BMW-kuski ajoi tahallaan pyöräilijän päälle Kemissä – uhri lensi jalkakäytävältä viereiselle pihalle - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Poliisi: BMW-kuski ajoi tahallaan pyöräilijän päälle Kemissä – uhri lensi jalkakäytävältä viereiselle pihalle

Julkaistu: 1.9.2019 12:25, Päivitetty 1.9.2019 13:46

Poliisi tutkii Kemissä lauantai-iltapäivänä tapahtunutta yliajoa törkeänä pahoinpitelynä.

Lapin poliisilaitos kertoo tumman BMW-maastoauton ajaneen tahallaan jalkakäytävällä pyörällä liikkuneen 31-vuotiaan haaparantalaismiehen päälle lauantaina. Yliajo tapahtui kello 16.10 Kulmakyläntiellä Kemissä.

Uhri lensi törmäyksen voimasta jalkakäytävältä viereisen kiinteistön pihalle. Auto jatkoi törmäyksen jälkeen lujaa vauhtia kohti etelää.

Poliisin mukaan uhri vietiin tapahtumapaikalta sairaalaan. Miehellä ei todettu vakavia vammoja, ja hän on päässyt jo pois sairaalasta.

Poliisi on aikeissa suorittaa tapaukseen liittyviä kuulusteluja sunnuntaina. Alustavien tietojen mukaan uhri ja epäilty yliajaja tuntevat toisensa entuudestaan.

Rikosylikonstaapeli Vesa Keinänen kertoo STT:n haastattelussa tilanteen olleen tahallinen. Hänen mukaansa tilanteessa on vielä paljon epäselvyyksiä. Esimerkiksi auton vauhdista tai auton törmäyssuunnasta ei ole varmoja tietoja.

Keinäsen mukaan autonkuljettaja oli mies ja autossa on saattanut olla kaksi henkilöä.

– Meillä on kuulusteluja tekemättä. Meillä on mahdollisesti kaksi epäiltyä, ja niitä nyt tavoitellaan, Keinänen kertoo.

Artikkeli päivitetty 1.9.2019 kello 13.46. Lisätty rikosylikonstaapeli Vesa Keinäsen kommentit.