Veikkauksen tekstiviesti säikäytti siilinjärveläisen Hannun Eurojackpot-uutisoinnin jälkeen – ”Ajattelin, että olenko siinä voittanut jotain” - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Veikkauksen tekstiviesti säikäytti siilinjärveläisen Hannun Eurojackpot-uutisoinnin jälkeen – ”Ajattelin, että olenko siinä voittanut jotain”

Julkaistu: 30.8.2019 13:58

Hannu Räsänen kertoo, ettei ollut osallisena voittajaporukassa.

Siilinjärveläinen Hannu Räsänen kertoo säikähtäneensä pahan kerran saatuaan Veikkaukselta tekstiviestin, jolla peliyhtiö toivotti hänet tervetulleeksi Eurojackpotin kakkukahveille K-Supermarket Herkkupataan.

– En minä ollut osallisena voittajaporukassa, mutta vakiota olin veikannut. Ajattelin, että olenko siinä voittanut jotain, kun tällainen kutsu tulee puhelimeen.

Pian Räsäselle kuitenkin selvisi, että Veikkaus oli varmaankin lähettänyt tekstiviestin, koska hän on Veikkaukseen rekisteröitynyt pelaaja ja käyttää pelatessaan veikkauskorttia.

  • Yllä olevalla ISTV:n videolla näkyy tallenne perjantaiaamun suorasta voittokahvilähetyksestä

Juhlakahveilla Siilinjärvellä ollut Veikkauksen viestintäpäällikkö Tomi Auremaa ei tiennyt hänkään, että asiakkaille on tällaisia tekstiviestejä lähetetty.

– Mahdollistahan se on lähettää kohdennettu viesti siilinjärveläisille rekisteröityneille pelaajille, hän pohti.

Räsänen oli perjantaina yhdessä Elsa-Maija ja Veikko Juvosen kanssa juhlakahveilla Herkkupadassa.

Hanuripartio Tapani Kokkonen, Heikki Niskanen ja Teuvo Mononen vetelivät haitareillaan jättipottikahveilla yleisön pyynnöstä muiden muassa kappaleet ”Tili tui, tili meni” ja ”nikkelimarkka”.

Seurue oli yksimielinen siitä, että oli hienoa, että kaikkien aikojen suurin Eurojackpotin voitto tuli Siilinjärvelle ja että se jakautui 50 pelaajan kesken, joiden joukossa on ihan tavallisia ihmisiä, eläkeläisiä ja lapsiperheitä.

– Jos se pienemmälle porukalle olisi osunut, hiin hullujahan niistä olisi tullut.

Jättipotin voittokahveja juhlistettiin Siilinjärvellä perisuomalaiseen tapaan myös haitarin soitolla.

Hanuripartio Tapani Kokkonen, Heikki Niskanen ja Teuvo Mononen eivät itse tunnustautuneet voittajiksi, mutta olivat hyvillään voittajien ja koko Siilinjärven puolesta.

Pienellä paikkakunnalla kun ollaan, niin joitakin voittajia osa soittajista kertoi tuntevansa.

– Yksikin tuumasi, että velat eivät ole koskaan valvottaneet niin paljon kuin jättipotin voitto. Toinen puolestaan kertoi tarvinneensa kaksi konjakkipaukkua, ennen kuin sai unen päästä kiinni voitosta kuultuaan.

Elsa-Maija ja Veikko Juvonen sekä Hannu Räsänen eivät ole jättipotin voittajia, mutta ovat hyvillään voittajien puolesta.

Kaviaariakin saa tilaamalla

Väkeä voittokahveille Herkkupataan valui koko päivän tasaisena virtana niin, että jono ulottui välillä kaupan ulko-ovelle saakka.

Kauppias Jyrki Huttunen oli päivän mittaan kysytty mies ja onnittelijoita riitti.

Vaikka kauppiaspariskunta ei itse voittajaporukkaan sano kuuluvansa, jotain jättipotista kiertää varmasti heidänkin yritykseensä.

– Ainakin Veikkauksen myynti on tällä viikolla käynyt hyvin. 50 pelaajan porukka tuli täyteen hetkessä ja lisää tehdyt kymmenen hengen porukat nekin on kaikki myyty, kauppias hykerteli.

Huttunen toivoo, että voittopotin saama julkisuus lisää myös kaupan normaalia myyntiä. Ainakin kahvittelupäivänä kaupassa kävi väkeä tungokseen asti.

Kaviaaria kauppias ei ole vielä Herkkupadan valikoimiin ottanut, mutta jos sitä nyt uudet miljonäärit kysyvät, niin tilaamalla sitäkin saadaan.

Siilinjärveläisille osuneen Eurojackpotin 92 miljoonan euron jättipotti vastaa suuruudeltaan Herkkupadan yli kymmenen vuoden liikevaihtoa.

Herkkupadan liikevaihto oli viime vuonna 8,4 miljoonaa euroa ja liikevoitto 70 000 euroa.

Tätä Veikkaukselta tekstiviestillä tullutta kutsua voittajakahveille Hannu Räsänen säikähti ennen kuin ymmärsi saaneensa sen Veikkauksen rekisteröitynä asiakkaana.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?