Poliisi­ampumisista epäilty vanhempi veli saapui oikeuteen tatuoinnit näkyen – poliisien määrä herätti huomiota käräjäsalissa

Porvoon ampumisten toinen epäilty, vuonna 1994 syntynyt Raymond Granholm vangittiin torstaina. Vuonna 1989 syntyneen toisen epäillyn käsittely alkoi sen jälkeen.

29.8.2019 14:42

Toinen Porvoon poliisiampumisista epäilty saapui Vantaan käräjäoikeuteen noin kello 14.25. Hän saapui oikeuteen siniseen puseroon pukeutuneena, ja hän oli peittänyt kasvonsa vihreällä kansiolla.

Vain hetki tätä ennen hänen viisi vuotta nuorempi pikkuveljensä Raymond Granholm, 25, vangittiin todennäköisin syin epäiltynä murhan yrityksestä.

Ilta-Sanomat julkaisee epäiltyjen kuvan ja nimet poikkeuksellisesti jo tässä vaiheessa asian yhteiskunnallisen merkityksen vuoksi.

– Hänen niskansa ja kaulansa tatuoinnit olivat selvästi näkyvissä, kertoi IS:n paikalla ollut rikostoimittaja Rami Mäkinen.

Rikostoimittajien huomio kiinnittyi siihen, että salissa oli poikkeuksellisen järeät turvatoimet:

– Merkille pantavaa tuolla salissa oli se, että laskin peräti kahdeksan kappaletta virka-asuisia poliiseja tuolla salissa, jossa oli kuitenkin vain yksi epäilty, Mäkinen jatkoi IS:n lähetyksessä.

Tähän HS:n rikostoimittaja Mikko Gustafsson totesi, että poliisimäärä on harvinaisen korkea.

Vanhempi veli peitti kasvonsa vihreällä kansiolla.

Epäillyt olivat pukeutuneet oikeussaliin samantyyppisiin asuihin. Jo aiemmin on kerrottu, että veljekset pukeutuvat samalla tavalla.

Nuorempi veli peitti kasvonsa keltaisella kansiolla.

Raymond Granholm paljasti kasvonsa heti käsittelyn alkamisen jälkeen.

Nuorempi epäillyistä on Ruotsin kansalainen ja vanhempi on Ruotsin ja Suomen kaksoiskansalainen.

Nuoremman veljen käsittely alkoi kello 13. Vanhemman veljen käsittelyn oli määrä alkaa kello 14, mutta käsittely viivästyi noin puolella tunnilla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?