Poliisi vaatii Porvoon ampumisista epäiltyjä veljeksiä vangittavaksi – osa rikosnimikkeistä vielä auki - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Poliisi vaatii Porvoon ampumisista epäiltyjä veljeksiä vangittavaksi – osa rikosnimikkeistä vielä auki

KRP epäilee Porvoon tapahtumia kahdeksi murhan yritykseksi, mutta pakomatkan rikosnimikkeet eivät ole vielä täsmentyneet.

28.8.2019 10:06 | Päivitetty 28.8.2019 10:24

Keskusrikospoliisi (KRP) on jättänyt Itä-Uudenmaan käräjäoikeuteen vangitsemis­vaatimuksen kahdesta veljeksestä, joita epäillään poliiseihin kohdistuneista murhayrityksistä.

Käräjäoikeudesta kerrottiin IS:lle aamupäivällä, että suullinen vaatimus on esitetty. Kirjallista versiota odotetaan vielä.

Porvoon tapahtumien osalta rikosnimikkeet ovat vaatimuksessa kaksi murhan yritystä. Kahta poliisimiestä ammuttiin, ja he loukkaantuivat.

Sen sijaan pakomatkan osalta KRP ei ole vielä täsmentänyt rikosnimikkeitä vaatimuksessaan. Autolla paenneet veljekset otettiin kiinni takaa-ajon jälkeen Pirkanmaalla. Poliisin ajoneuvoja vaurioitui ja pakenijat ampuivat lukuisia laukauksia, mutta henkilövahingoilta takaa-ajossa vältyttiin.

Veljekset ovat 25- ja 30-vuotiaat. Vanhempi heistä on Suomen ja Ruotsin kansalainen, nuorempi vain Ruotsin. Perhe on asunut aiemmin Porvoossa, mutta viime vuodet veljekset ovat asuneet Tukholmassa.

Poliisi lähetti vangitsemisista myöhemmin iltapäivällä myös oman tiedotteen, jonka mukaan myös Tampereen seudun takaa-ajon osalta epäillään ainakin murhan yrityksiä.

Vangitsemisistunnot pidetään Vantaalla torstai-iltapäivänä. Poliisi aikoo vaatia, että istunnot pidetään suljettujen ovien takana.

Poliisi jatkaa esitutkintaa tässä vaiheessa ennen kaikkea asianosaisia eli veljeksiä ja ammuskelun kohteena olleiden poliisien kuulemisilla.

– Esitutkinta keskittyy tällä hetkellä tapahtumien dokumentointiin ja yksityiskohtien selvittämiseen esitutkintapöytäkirjaa varten. Samalla esitutkinta kattaa laajasti epäiltyjen tekemisten selvittämisen ennen ja jälkeen Porvoon tapahtumien, rikoskomisario Kimmo Huhta-aho sanoi tiedotteessa.

Täydennetty juttua poliisin tiedotteen tiedoilla 28.8. kello 10.25.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?