Mies potki raskaana olevaa vaimoaan vatsaan pian häiden jälkeen – torniolaisen pariskunnan riitaa puidaan hovissa - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Mies potki raskaana olevaa vaimoaan vatsaan pian häiden jälkeen – torniolaisen pariskunnan riitaa puidaan hovissa

Syytetty meis (oik.) Rovaniemen hovioikeudessa keskiviikkona.

Julkaistu: 28.8.2019 9:59

Torniolais­pariskunnan riitaa käsitellään nyt Rovaniemen hovioikeudessa. Mies on valittanut Kemi-Tornion käräjäoikeuden antamasta 10 kuukauden ehdollisesta tuomiosta.

Kemi-Tornion käräjäoikeus tuomitsi miehen joulukuussa 2018 kahdesta pahoinpitelystä ja törkeästä laittomasta raskauden keskeytyksen yrityksestä 10 kuukauden ehdolliseen vankeuteen. Teot olivat tapahtuneet Torniossa syyskuussa 2017 vain pari viikkoa pariskunnan häiden jälkeen.

Pariskunnalle tuli riitaa, jolloin nainen kaatui rappukäytävän lattialle. Mies potki 21. viikolla raskaana ollutta vaimoaan vatsaan useita kertoja. Vaimon mukaan tavoitteena oli keskeyttää raskaus. Mies kiistää tapahtumat ja väittää, että naisen mustelmat tulivat hänen kaatuessaan lattialle.

Käräjäoikeuden mukaan miehen pahoinpitelyn tarkoituksena oli nimenomaisesti naisen raskauden keskeyttäminen. Tästä syystä hän syyllistyi kahden pahoinpitelyn lisäksi törkeään laittomaan raskauden keskeyttämisen yritykseen. Vaimo sai itse nirhaumia ja mustelmia, mutta sikiölle ei tullut minkäänlaisia vammoja

Hovioikeuteen asiasta on valittanut mies. Hänen mielestään ei ole mitään näyttöä siitä, että pahoinpitely olisi tehty nimenomaisesti raskauden keskeyttämistarkoituksessa ja siksi syyte on hylättävä. Joka tapauksessa menettelyä ei voida hänen mukaansa pitää kokonaisuutena arvostellen törkeänä, joten rikoksen kvalifiointiperuste ei täyty.

Kihlakunnansyyttäjä Suvi Kangas kiistää valittajan esittämät muutosvaatimukset.

– Käräjäoikeuden tuomio on näytön arvioinnin ja syyksilukemisen osalta oikea. Käräjäoikeus on mitannut tuomitun rangaistuksen oikein eikä sitä tule muuttaa. Rangaistus on ollut oikeudenmukaisessa suhteessa rikoksen vahingollisuuteen ja vaarallisuuteen, teon vaikuttimiin sekä rikoksesta ilmenevään tekijän muuhun syyllisyyteen, Kangas toteaa vastauksessaan.

Sekä tuomittua miestä että uhrina ollutta vaimoa kuullaan tänään hovioikeudessa.

Lisää aiheesta

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?