Epäillyt poliisiampujat asuivat motellissa kaksi kuukautta – lähtivät aamulla ja palasivat illalla

Miehet kertoivat motellin omistajalle olleensa rakennushommissa. He olivat päivät poissa ja illat he viettivät huoneessaan oleillen tai lenkkeillen.

27.8.2019 13:53 | Päivitetty 27.8.2019 18:56

Useista murhan yrityksistä epäiltyjen veljesten liikkeet Suomessa ennen viikonlopun tapahtumia ovat toistaiseksi melko epäselvät.

Aiemman tiedon mukaan Porvoon poliisiampumisesta epäillyt miehet asuivat lähellä ampumapaikkaa sijaitsevassa porvoolaisessa Motelli On Linessa kuukauden ajan. Motellin omistaja kertoo kuitenkin Ilta-Sanomille, että miehet asuivat hotellissa kaksi kuukautta.

– Vaikuttivat tosi siisteiltä, mukavilta, avuliailta ja kohteliailta. Ihan tavallisia nuoria poikia. En olisi ikinä uskonut, omistaja kuvailee.

Lue myös: Synkkä lahja – poliisiampujiksi epäiltyjen veljesten isä valmistautui viettämään syntymäpäiviään, kun sai viestin

Miehet olivat kertoneet olevansa rakennushommissa. Motellinpitäjä kertoi STT:lle, että kyseessä oli asuntoremontti. He olivat lähteneet aamulla ja palanneet iltapäivällä. Illat he olivat viettäneet lenkkeillen tai huoneessaan oleillen. Pakoautona käytetty Ruotsiin rekisteröity Volvo V50 oli heillä käytössään myös tuona aikana.

Poliisi sai sunnuntaina kello 0.22 tavanomaisen hälytystehtävän pienteollisuusalueelle Porvooseen, noin kilometrin päähän motellista. Kun poliisit saapuivat paikalle kello 00.30, heitä vaadittiin luopumaan aseista ja heitä ammuttiin välittömästi.

Epäillyt veljekset ovat syntyneet vuonna 1989 ja 1994.

Epäillyt ovat vuonna 1989 ja 1994 syntyneet veljekset, joista toinen on sekä Ruotsin että Suomen ja toinen Ruotsin kansalainen. Ruotsalaisen Expressen-lehden mukaan epäillyt miehet soittivat itse hätänumeroon houkutellakseen poliisit paikalle. Tämän jälkeen miehet olisivat jääneet väijymään paikalle saapuvia poliiseja.

Omistajan mukaan miehet eivät aiheuttaneet minkäänlaista häiriötä motellissa oleillessaan- STT:n mukaan heillä ei käynyt lainkaan vieraita ja vuokra tuli ajallaan. Omistaja kertoo kuulleensa ammuskelusta sunnuntaiaamuna uutisista. Poliisi oli häneen yhteydessä sunnuntai-iltana sen jälkeen, kun he olivat menneet miesten huoneen ovesta läpi moottorisahalla.

Veljesten vuokra-aika motellissa päättyi viime viikonloppuna, STT kertoi.

Lue myös: IS Tukholmassa: Porvoon poliisiampumisesta epäillyt veljekset asuvat idyllisessä lähiössä

Poliisit tutkivat porvoolaista motellia sunnuntaina.

Poliisi oli ollut tapahtumasta vaitonainen, eikä omistaja osannut sanoa, miksi poliisi oli murtautunut huoneeseen. Poliisi on kertonut tehneensä motellilla epäiltyihin liittyviä poliisitoimenpiteitä.

– Poliisin sisäänpääsy on varmistettu epäkonventionaalisella tavalla, rikoskomisario Kimmo Huhta-aho kertoi IS:lle maanantaina.

Omistajan mukaan välikohtaus ei vaikuta motellin toimintaan, mutta yksi huone on toistaiseksi poissa käytöstä. Vielä ei ole tiedossa, kuka korvaa rikkoutuneen oven.

– Minun täytyy sen rikostutkijan kanssa vielä puhua, hän sanoo.

Juttua päivitetty 27.8.2019 klo 18.55. Lisätty STT:n tietoja veljesten väitetystä työstä ja motellilla asumisesta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?