MTV: Toiselta poliisilta vietiin ase Porvoon ampumisessa - Kotimaa - Ilta-Sanomat

MTV: Toiselta poliisilta vietiin ase Porvoon ampumisessa

Julkaistu: 26.8.2019 19:37

MTV Uutisten tietojen mukaan toisen poliisin ase vietiin Porvoon tulituksessa.

Toiselta poliisilta vietiin ampuma-ase lauantain ja sunnuntain välisenä yönä tapahtuneessa ammuskelussa, jossa haavoittui kaksi poliisia.

Asiasta kertoo MTV Uutiset omiin lähteisiinsä perustuen. Ampumisen tutkintaa johtava KRP:n rikoskomisario Kimmo Huhta-aho ei kommentoinut aseen viemistä IS:lle maanantaina illalla.

Porvoossa alkoi sunnuntaiyönä ammuskelu, joka päättyi lopulta saman päivän iltana hurjaan takaa-ajoon Tampereen seudulla kello puoli yhdeksän aikaan illalla.

Porvoon ammuskelut alkoivat siitä, kun poliisi sai tavallisen hälytystehtävän Porvoossa sijaitsevalle pienteollisuusalueelle kello 0.22 lauantain vaihduttua sunnuntaiksi.

Kun poliisit paikalle, heitä vaadittiin luopumaan aseista ja heitä ammuttiin.

Ruotsalaislehti Expressenin mukaan Porvoon ampumisesta epäillyt miehet soittivat itse hätänumeroon houkutellakseen poliisit paikalle. Lehden lähteiden mukaan miehet olisivat jääneet sen jälkeen väijymään paikalle saapuvia poliiseja.

Ampumisesta epäiltynä on otettu kiinni kaksi miestä, joista toinen on Ruotsin kansalainen ja toisella on Suomen ja Ruotsin kaksoiskansalaisuus. Iältään miehet ovat 25- ja 30-vuotiaita. IS on saanut miesten lähipiiriltä selville, että kyseessä on veljekset.

Kummallakaan epäillyistä ei ole osoitetta Suomessa. Vanhemmalla eli 30-vuotiaalla miehellä on kuitenkin suomalainen henkilötunnus.