Tällaisia miehiä Porvoon poliisiampumisesta epäillään: veljekset, toisella kaksoiskansalaisuus - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Tällaisia miehiä Porvoon poliisiampumisesta epäillään: veljekset, toisella kaksois­kansalaisuus

Mieskaksikosta vanhemmalla on suomalainen henkilötunnus. Tutkinnanjohtaja vahvistaa STT:lle, että kyseessä on Suomen ja Ruotsin kansalainen.

26.8.2019 15:51 | Päivitetty 26.8.2019 16:22

Porvoon ampumisesta epäiltynä on otettu kiinni kaksi miestä, jotka ovat poliisin mukaan Ruotsin kansalaisia. Iältään miehet ovat 25- ja 30-vuotiaat.

Heillä on molemmilla sama sukunimi. IS on saanut miesten lähipiiriltä selville, että kyseessä ovat veljekset.

Kummallakaan heistä ei ole osoitetta Suomessa. Vanhemmalla eli 30-vuotiaalla miehellä on kuitenkin suomalainen henkilötunnus. Tutkintaa johtavan rikoskomisario Kimmo Huhta-aho KRP:stä vahvistaa STT:lle, että toinen poliiseja kohti ampumisesta epäillyistä on Suomen ja Ruotsin kansalainen, toinen Ruotsin kansalainen.

30-vuotiaalla on kytkös Suomeen sitäkin kautta, että hän on Ruotsissa kirjoilla samassa osoitteessa kuin eräs vanhempi mies, joka aiemmin on asunut Porvoossa

Ruotsalaisen Expressen-lehden mukaan pidätetty kaksikko tuli Ruotsista Suomeen 22. elokuuta eli viime viikon torstaina. Kahta poliisia ammuttiin Porvoossa sunnuntain vastaisena yönä.

Expressenin tietojen mukaan kaksikko olisi itse soittanut poliisit paikalle teollisuus­alueelle Porvoossa. Siellä he avasivat tulen poliisimiehiä kohti ja pakenivat paikalta. Expressenin mukaan poliisi pääsi miesten jäljille teletietojen avulla.

Pidätetyistä miehistä kummallakaan ei IS:n selvityksen mukaan ole aiempia rikostuomioita Suomessa.

Tukholman käräjäoikeuden arkistosta selviää, että 30-vuotias oli kolme vuotta sitten Ruotsissa epäiltynä vero- ja kirjanpitorikoksista. Jutussa oli useita epäiltyjä, mutta vain yksi heistä joutui lopulta syytteeseen.

Porvoon ammuskelijaksi epäillyn 30-vuotiaan osalta syyttäjä lopetti tutkinnan kesäkuussa 2017. Päätöksen mukaan miehen syyllisyydestä ei ollut näyttöä.

– Pahoittelen, mutta valitettavasti en voi kommentoida aiempien päämiesteni asioita, 30-vuotiasta talousrikosjutussa avustanut asianajaja Martin Cullberg sanoo IS:lle.

Cullberg on kokenut rikosasianajaja, joka on ollut mukana lukuisissa vakavissa väkivalta- ja isoissa huumejutuissa. Hän on puolustanut usein alamaailmaan ja järjestäytyneeseen rikollisuuteen yhdistettyjä tahoja. Suomessa Cullberg tunnetaan parhaiten viulisti Linda Lampeniuksen aviomiehenä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?