Videolla näkyy, miten tiellä lojuu käsiaseita ja veitsi – HS: Teinipojat näkivät Porvoon epäiltyjen pidätyksen ja menivät kuvaamaan

rac

Julkaistu:

HS:n mukaan paikalliset pojat pääsivät tapahtumapaikalle vain hetki tapahtumien jälkeen.
Porvoon ampumisesta epäiltyjen miesten aseita jäi lojumaan tielle takaa-ajon jälkeen sunnuntai-iltana sen jälkeen, kun poliisi oli ottanut heidät kiinni.

Helsingin Sanomat kertoo, että yllä näkyvä video on paikallisten teinipoikien kuvaama. Pojat näkivät takaa-ajotilanteen ja menivät tapahtumapaikalle heti sen jälkeen.

Videolla näkyy kaksi tiellä lojuvaa käsiasetta ja veitsi.

Niin kutsuttu Porvoon ampumistapaus alkoi viikonloppuna lauantain vaihduttua sunnuntaiksi, kun poliisi sai ”tavallisen hälytystehtävän” kello 0.22.

Kun poliisit saapuivat paikalle selvittämään tehtävää, heitä kohti ammuttiin välittömästi. KRP on kertonut tutkivansa tapausta murhan yrityksenä.

Epäillyt pääsivät pakoon Porvoosta, mutta heidät otettiin sunnuntai-iltana kiinni Tampereen seudulla puoli tuntia kestäneen takaa-ajon jälkeen.

KRP vahvisti maanantaina, että kyseessä olivat Porvoon epäillyt. He ovat syntyneet vuosina 1989 ja 1994 ja ovat Ruotsin kansalaisia.
Takaa-ajon päättymisestä on olemassa siviilien kuvaamaa videomateriaalia, koska kiinniottopaikan ohi ajoi samaan aikaan autoja.

Vaimonsa kanssa ohi ajanut Eveli kuvaili IS:lle aiemmin, että poliisi varoitti autoja ajamaan rauhallisesti tilanteen ohi. Kun heidän autonsa ohitti poliisiletkan, he näkivät miehen maassa polvillaan kädet ylhäällä.

– Katsoimme että oho. Äijä oli tullut autosta ulos, ja poliisi huusi, että kädet ylös, Eveli kuvaili.