Poliisi: Porvoon ampumisista epäillyt ovat Ruotsin kansalaisia

Epäillyt ovat syntyneet vuosina 1989 ja 1994.

26.8.2019 10:39 | Päivitetty 26.8.2019 11:57

Poliisi vahvistaa, että eilen illalla Tampereen seudulla kiinni otetut kaksi miestä ovat Porvoon ampumisista epäillyt. He ovat Ruotsin kansalaisia. Toinen heistä on syntynyt vuonna 1989 ja toinen vuonna 1994.

Tutkintaa johtavan rikoskomisario Kimmo Huhta-ahon mukaan kahden poliisin ampumisesta epäillyt miehet ovat tämänhetkisten tietojen mukaan syntyperäisiä ruotsalaisia. Sataprosenttista varmuutta asiasta ei hänen mukaansa kuitenkaan ole. Poliisi on tehnyt yhteistyötä Ruotsin viranomaisten kanssa.

Kiinniotot tapahtuivat noin puoli tuntia kestäneen takaa-ajon päätteeksi Ikaalisissa puoli yhdeksän jälkeen sunnuntai-iltana.

Poliisi kertoo, että epäillyt pakenivat poliisia, ampuivat poliisin ajoneuvoja kohti ja ajoivat niitä päin. Kolme poliisin ajoneuvoa vaurioitui, mutta kukaan ei loukkaantunut takaa-ajon yhteydessä.

Yllä videokuvaa epäiltyjen kiinniottotilanteesta Ikaalisissa.

Miehiä epäillään kahdesta murhan yrityksestä, koska heidän epäillään ampuneen kahta poliisia Porvoossa. Poliisin tiedotteen mukaan poliisi meni sunnuntain vastaisena yönä Porvoon Koneistajantielle tavanomaiselle omaisuusrikokseen liittyvälle tehtävälle.

– Tapahtumien kulusta poliisilla on hyvä käsitys, mutta epäiltyjen kuulemisella ja muulla esitutkinnalla uskotaan saatavan vielä lisätietoa asiaan, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Kimmo Huhta-aho Keskusrikospoliisista poliisin julkaisemassa tiedotteessa.

Takaa-ajotilanteen osalta rikosnimikkeet tarkentuvat tutkinnan edetessä.

Esitutkinta jatkuu nyt muun muassa epäiltyjen kuulustelemisella, teknisillä tutkimuksilla ja vihjeiden läpikäymisellä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?