Video Porvoon ammuskelusta epäiltyjen kiinniotosta – Arton kojelautakamera tallensi hetken, jossa poliisi tähtää epäiltyä raskaalla aseella - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Poliisioperaatio kuin elokuvista: Arton kojelautakamera tallensi hetken, jossa poliisi tähtää Porvoon ammuskelusta epäiltyä jyhkeällä aseella

Poliisioperaatio oli kuin elokuvasta Ikaalisissa.

25.8.2019 23:47

Arton matka mökiltä Hämeenkyröön muuttui Ikaallisten kohdilla kuin amerikkalaiseksi toimintaelokuvaksi.

– Se oli todella epätodellista. Outo tilanne. Melkein vieläkin jalat ja kädet vapisee, Arto kuvaa.

Hänen ja hänen vaimonsa autoreissu oli sujunut tavallisesti, mutta pian edessä alkoi näkyä vilkkuvia valoja. Sitten vastakkaisella kaistalla näkyi poliisi jyhkeän aseen kanssa ja kädet ylhäällä kävelevä kiinniotettu poliisin piipun tähtäimessä.

  • Katso yltä olevalta videolta Arton kojelautakamakameran tallentama video kiinniottotilanteesta.

Toista kiinniotettua Arto ei nähnyt, mutta hänen vaimonsa näkemyksen mukaan toinen etsityistä saattoi olla videon hetkellä vielä autossa.

– Se oli todella mielenkiintoinen tilanne. Käskytystä tai mitään, en kuullut kun radio oli päällä. Ei tällaista kuitenkaan joka päivä näy, se oli vähän kuin elokuvasta.

Tilanne meni ohi melko nopeasti, sillä moottoripyöräpoliisi hoputti nopeasti autoja liikkumaan eteenpäin – töllistelijöitä poliisi ei sietänyt yhtään.

Arto kertoo, että vielä kiinniottotilanteen jälkeenkin poliiseja ajoi paljon vastaan. Arto kuitenkin halusi sulkea kojelautakameran, ettei kamera vain täyty tai kuva muuten poistu.

Heti pariskunta ei osannut yhdistää toiminnallista kiinniottoa Porvoon tapaukseen.

– Mietittiin, että mitäs ihmettä tämä on. Nopeasti toki tuli mieleen, että voisiko kyse olla samasta tapauksesta.

Arto kertoo päivän olleen ikimuistoinen: hän todisti kiinniottotilannetta ja päätyi autoineen monien medioiden uutiskuviin.

– Toki toivon, ettei vastaavaa tapahdu tulevaisuudessa.

Poliisi otti epäillyt kiinni puoli yhdeksän jälkeen sunnuntaina illalla. Kiinniottoa edelsi kiivas, puolisen tuntia kestänyt takaa-ajo.

Takaa-ajon aikana pakenevasta autosta ammuttiin poliiseja kohti. Takaa-ajo päättyi Tampereen seudulle.

– Pakenevasta autosta on ammuttu minun tietojeni mukaan poliiseja kohti, poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen sanoi Ilta-Sanomille.

Myös Evelin kuvaamasta videosta näkyy kiinniottotilanne.

– Katsoimme että oho. Äijä oli tullut autosta ulos, ja poliisi huusi, että kädet ylös, Eveli kertoi IS:lle.

Hän kertoo, että tilanne näytti vaaralliselta, kun poliisi huusi epäillyille käskyjä.

– Se hetki oli että ampua vai ei ampua. Vaarallinen hetki, Eveli kuvaili.

Poliisilla on silti edelleen operaatioita meneillään Porvoon ampumatapaukseen liittyen. Porvoolaisen On Line motellin pihamaalla oli Ilta-Sanomien kuvaajan mukaan poliiseja illalla. Muun muassa yksi huoneen ovi oli sahattu moottorisahalla kahtia.

Rikoskomissario Kimmo Huhta-aho vahvisti, että joukkoja on edelleen töissä.

Alkunsa tilanne sai lauantain ja sunnuntain välisenä yönä, kun kahta poliisia ammuttiin porvoolaisella teollisuusalueella. Useat poliisit osallistuivat yölliseen operaatioon ja paikalliset kertovat kuulleensa muun muassa helikoptereita.

Vielä iltapäivällä Porvoossa suoritettiin teknistä tutkintaa.

Monet paikalliset kertovat järkyttyneensä uinuvan, pääasiassa varastokäytössä olevan teollisuusalueen rauhan järkkymisestä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?