Porvoon ampumisessa loukkaantuneilla miespoliiseilla vuosien työkokemus

Julkaistu:

Porvoon ampumavälikohtauksessa loukkaantuneilla miespoliiseilla on vuosien työkokemus.
Kahta Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen poliisia ammuttiin lauantain ja sunnuntain välisenä yönä Porvoon Koneistajantiellä kello 00.30 aikaan.

Partio oli saanut ”tavanomaisen hälytystehtävän” hätäkeskuksen kautta klo 0.22. Kun poliisit pääsivät paikalle, heitä ammuttiin välittömästi. He saivat sairaalahoitoa vaativia vammoja.

Toinen haavoittui ampumisessa vakavasti, mutta hänellä ei ole hengenvaaraa. Hänen tilansa on vakaa. Toinen poliiseista on päässyt pois sairaalahoidosta.

Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen apulaispoliisipäällikkö Ari Karvonen kertoo IS:lle, että loukkaantuneilla poliiseilla on useiden vuosien työkokemus.

Toisen virkanimike on vanhempi konstaapeli ja toisen ylikonstaapeli.

– Puhutaan kymmenistä vuosista molempien osalta. Erittäin kokeneita poliisimiehiä molemmat.

– He ovat olleet meillä töissä jo pidemmän aikaa, Karvonen sanoo.

Toinen poliiseista on noin 45-vuotias ja toinen noin 35-vuotias.

Poliisi ei ole raottanut julkisuuteen sitä, minkä takia poliisipartio meni alkujaan Koneistajantielle.

– Se tarkoittaa tehtävää, jota poliisit suorittavat rutiininomaisesti satoja vuorokausittain, rikoskomisario Kimmo Huhta-aho sanoi aiemmin keskusrikospoliisista IS:lle.

Myöskään Karvonen ei paljasta partion alkuperäistä tehtävää.

– Meille tulee 115 000-120 000 tehtävää vuositasolla ja tämä oli siitä tavanomaisimmasta päästä, Karvonen sanoo.

Poliisi tutkii asiaa murhan yrityksenä. Keskusrikospoliisi tiedotti sunnuntaina illalla, että se otti kaksi miestä kiinni puolisen tuntia kestäneen takaa-ajon päätteeksi.

– Poliisi on kello 20.36 ottanut kiinni kaksi henkilöä Tampereen seudulla puoli tuntia kestäneen takaa-ajon päätteeksi. Tilanteessa ammuttiin poliisia kohti. Keskusrikospoliisi epäilee, että kiinniotetut henkilöt liittyvät Porvoossa viime yönä tapahtuneeseen ampumatapaukseen, keskusrikospoliisi twiittasi.