KRP: Poliisi otti kaksi miestä kiinni liittyen Porvoon ammuskeluun – kiinniottoa edelsi kiivas takaa-ajo: ”Autosta ammuttiin kohti”

Kiinniottoa edelsi kiivas takaa-ajo.

25.8.2019 20:47

Poliisi otti epäillyt kiinni puoli yhdeksän jälkeen sunnuntaina illalla. Kiinniottoa edelsi kiivas, puolisen tuntia kestänyt takaa-ajo.

Takaa-ajon aikana pakenevasta autosta ammuttiin poliiseja kohti. Takaa-ajo päättyi Tampereen seudulle.

– Pakenevasta autosta on ammuttu minun tietojeni mukaan poliiseja kohti, poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen sanoi IS:lle.

Asian vahvisti myös keskusrikospoliisi.

– Poliisi on kello 20.36 ottanut kiinni kaksi henkilöä Tampereen seudulla puoli tuntia kestäneen takaa-ajon päätteeksi. Tilanteessa ammuttiin poliisia kohti. Keskusrikospoliisi epäilee, että kiinniotetut henkilöt liittyvät Porvoossa viime yönä tapahtuneeseen ampumatapaukseen, keskusrikospoliisi twiittasi.

– Takaa-ajon yhteydessä tapahtui kalustovaurioita epäiltyjen ammuttua poliisin ajoneuvoja kohti ja ajettua niitä päin. Henkilövahinkoja ei tämänhetkisen tiedon mukaan ole. Tapauksesta tiedotetaan lisää huomisen aikana, poliisi twiittasi.

Kaksi poliisia loukkaantui

Kahta Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen poliisia ammuttiin lauantain ja sunnuntain välisenä yönä Porvoon Koneistajantiellä kello 00.30 aikaan. He saivat sairaalahoitoa vaativia vammoja.

Partio oli saanut ”tavanomaisen hälytystehtävän” hätäkeskuksen kautta klo 0.22. Kun poliisit pääsivät paikalle, heitä ammuttiin välittömästi.

Toinen poliiseista on noin 45-vuotias ja toinen noin 35-vuotias. Toisen virkanimike on vanhempi konstaapeli ja toisen ylikonstaapeli.

Poliisi tutkii asiaa murhan yrityksenä.

  • Olitko paikalla? Lähetä video tai kuva WhatsApp-viestinä numeroon 040-6609019 tai sähköpostilla osoitteeseen uutiset@iltasanomat.fi

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?