KRP: Poliisilla oli takaa-ajotilanne Tampereella, epäilee liittyvän Porvoon poliisiampumiseen: ”Autosta ammuttu poliiseja kohti”

Julkaistu:

Poliisilla oli takaa-ajotilanne Tampereelta Ylöjärven suuntaan. Poliisiylijohtajan mukaan pakenevasta autosta ammuttiin poliiseja kohti.
Keskusrikospoliisi epäilee, että sunnuntai-iltainen takaa-ajo liittyi Porvoon ampumistapaukseen.

Takaa-ajo kesti puolisen tuntia ja se päättyi Tampereen seudulle, kun poliisi sai kaksi miestä kiinni.

– Poliisi on kello 20.36 ottanut kiinni kaksi henkilöä Tampereen seudulla puoli tuntia kestäneen takaa-ajon päätteeksi, keskusrikospoliisi twiittasi.

– Keskusrikospoliisi epäilee, että kiinniotetut henkilöt liittyvät Porvoossa viime yönä tapahtuneeseen ampumatapaukseen, keskusrikospoliisi twiittasi.
Poliisiylijohtaja Seppo Kolehmaisen tietojen mukaan pakenevasta autosta olisi ammuttu poliiseja kohti.

– Pakenevasta autosta on ammuttu minun tietojeni mukaan poliiseja kohti, Kolehmainen sanoi.

Hänen tietojensa mukaan takaa-ajossa ei ole syntynyt henkilövahinkoja.

Kaksi poliisia loukkaantui

Kahta Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen poliisia ammuttiin lauantain ja sunnuntain välisenä yönä Porvoon Koneistajantiellä kello 00.30 aikaan. He saivat sairaalahoitoa vaativia vammoja.

Partio oli saanut ”tavanomaisen hälytystehtävän” hätäkeskuksen kautta klo 0.22. Kun poliisit pääsivät paikalle, heitä ammuttiin välittömästi.

Toinen poliiseista on noin 45-vuotias ja toinen noin 35-vuotias. Toisen virkanimike on vanhempi konstaapeli ja toisen ylikonstaapeli.

Poliisi tutkii asiaa murhan yrityksenä. Poliisi on kertonut aiemmin, että se epäilee ampumisista kahta miestä.
  • Olitko paikalla? Lähetä video tai kuva WhatsApp-viestinä numeroon 040-6609019 tai sähköpostilla osoitteeseen uutiset@iltasanomat.fi