Onko Porvoon ampumisesta epäillyt miehet saatu kiinni? Tutkinnanjohtaja vaikenee: ”Odotellaan vielä”

Julkaistu: , Päivitetty:

Poliisi on poikkeuksellisen salamyhkäinen Porvoon ampumisen tutkinnasta.
Keskusrikospoliisi on jatkanut kuumeisesti Porvoon ampumistapauksen tutkintaa. Poliisi on pyytänyt esimerkiksi silminnäkijähavaintoja epäiltyjen kiinnisaamiseksi.

Poliisi tiedotti viideltä sunnuntai-illalla, että se etsii teosta epäiltyjä, eikä heidän olinpaikkansa ollut tuolloin tiedossa. Kun IS kysyi iltaseitsemältä, onko epäiltyjä saatu kiinni, tutkinnanjohtaja ei vastannut kysymykseen suoraan.

– En kerro nyt tässä vaiheessa asioista...mitään. Odotellaan vielä, rikoskomisario Kimmo Huhta-aho sanoi IS:lle.

Eli olette saaneet kiinni?

– En kerro asioista mitään, vaan odotellaan, Huhta-aho muotoili.

Eli teillä on tilanne päällä parhaillaan?

– Meillä on ollut tilanne päällä viime yöstä lähtien, Huhta-aho sanoo.

Poliisi twiittasi sunnuntaina illalla kello 20.22, että sillä on takaa-ajo tilanne käynnissä Tampereelta Ylöjärven suuntaan. Poliisi epäilee, että takaa-ajo liittyy Porvoon tapahtumiin.

”Tavanomainen hälytystehtävä”

Kahta Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen poliisia ammuttiin lauantain ja sunnuntain välisenä yönä Porvoon Koneistajantiellä kello 00.30 aikaan. He saivat sairaalahoitoa vaativia vammoja.

Partio oli saanut ”tavanomaisen hälytystehtävän” hätäkeskuksen kautta klo 0.22. Kun poliisit pääsivät paikalle, heitä ammuttiin välittömästi. Huhta-aho ei tarkenna hälytystehtävän luonnetta.

– Se tarkoittaa tehtävää, jota poliisit suorittavat rutiininomaisesti satoja vuorokausittain, Huhta-aho mainitsee.

Poliisi tutkii asiaa murhan yrityksenä. Huhta-ahon mukaan poliisi saattaa ”mahdollisesti” tiedottaa tutkinnan etenemisestä vielä myöhemmin tänään illalla.