Hääkeikalta palaamassa ollut Niclas todisti poliisin massiivista operaatiota Porvoossa – luuli ojassa maannutta viranomaista ensin eläimeksi

Niclas Ingman oli matkalla Porvoosta Sipooseen. Hänet pysäytettiin kahdesti, joista toisella kerralla tutkittiin takakontti.

Poliisiauto tiellä yöllä Porvoossa.

25.8.2019 18:48

Porvoon ammuskelua seurannut poliisioperaatio ei jäänyt huomaamatta kaupungin lähistöllä autoilleilta.

Poliisioperaatio oli seurausta porvoolaisella teollisuusalueella tapahtuneesta ammuskelusta, jossa kaksi poliisia haavottui. Toinen poliiseista on päässyt jo pois sairaalahoidosta.

Epäiltyjä aamuöisestä ammuskelusta ei ole saatu kiinni, ja poliisi onkin toistaiseksi tiedotuksessaan vaitonainen.

Porvoosta Sipooseen matkalla ollut Niclas Ingman sai huomata kahden kaverinsa kanssa operaation laajuuden. Ingman kavereineen oli soittanut lauantai-iltana ja yönä hääbändissä ja oli palaamassa kotiin noin puoli kahdelta aamuyöllä isolla pakettiautolla.

Poliisiautoja tuli vastaan tiuhaan hätävilkut päällä. Erikoisin huomio Ingmanilla ja kumppaneilla oli kuitenkin tien viereisessä ojassa makaava poliisi.

Poliiseja kokoontuneena parkkipaikalle.

Aluksi muusikot luulivat poliisia eläimeksi, mutta kypärässä olleet lasit paljastivat piileskelevän poliisin.

– Ajovalot heijastuivat laseista. Siellä ojassa makaili yksi poliisi, todennäköisesti radioyhteydessä muihin, Ingman pohtii.

Poliisilla oli raskas erikoisvarustelu. Ingmanin mukaan poliisilla oli myös ase.

Poliisi makoili tien reunassa tarkkailemassa autoja hieman ennen liittymistä moottoritielle Treksiläntiellä.

– Olihan se erikoista. Pohditutti, että mitä tässä on tekeillä.

Poliiseilla oli raskas varustus.

Ingman tuli pysäytetyksi kahdesti matkalla Sipooseen. Ensimmäisessä pysäytyksessä ennen moottoritietä poliisi oli miehen mukaan hyvin vaitonainen.

Myös tällä poliisilla oli erikoisvarustelu ja ase.

– Hän pysäytti meidät, katsoi automme sisälle taskulampulla ja toivotti lopulta turvallista matkaa, Ingman kertaa tapahtunutta.

Toinen pysäytys Kulloon kohdalla oli kuitenkin tiukempi. Paikalla odotti kolme aseistettua poliisia, ja jokainen Porvoosta Helsinkiä kohden ajava pysäytettiin.

– Poliisi pyysi nousemaan autosta pois ja kyseli muun muassa sitä, että mitä meillä on tavaratilassamme. Kerroin että bändikamoja ja lupasin näyttää. Poliisi sitten tarkastikin sen silmämääräisesti. Sisälle hän ei mennyt eikä penkonut.

Paikalla oli mittavat määrät poliiseja.

Tämän jälkeen Ingmanin ja kavereiden matka jatkui normaaliin tapaan, vaikkakin poliisipartioita tuli vastaan tiuhaan. Pysäytyksistä ei seurannut matkalaisille suurta viivästystä.

Lukuisista poliisipartioista huolimatta Ingmanin oli aluksi vaikea uskoa, että kyse olisi tositilanteesta.

– Aluksi ajattelin, että kyseessä olisi harjoitus. Nopeasti tulin siihen johtopäätökseen, ettei harjoitukseen voida keskellä yötä laittaa näin montaa yksikköä hätävilkut päällä. Sitten tajusin, että jotain isompaa on tekeillä.

Operaation laajuus ja tapahtunut ammuskelu selvisi miehelle kuitenkin myöhemmin.

Ingmanin havainnoista kertoi ensin MTV.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?