Kuvat Porvoon yöllisestä jättioperaatiosta – kahta poliisia ammuttiin, tekijöitä etsitään

rac

Julkaistu:

Porvoossa on ollut käynnissä läpi yön jatkunut operaatio sen jälkeen, kun kahta poliisia ammuttiin yöllä.
Itä-Uudenmaan poliisin mukaan ampuminen tapahtui, kun poliisit olivat hoitamassa virkatehtävää. Poliisit ovat loukkaantuneet ja saavat hoitoa. Heidän saamistaan vammoista ei toistaiseksi ole annettu julkisuuteen tarkempaa tietoa.

Alueella on jatkunut massiivinen poliisioperaatio läpi yön. Paikalla on ollut runsaasti poliiseja, mukaan lukien poliisin karhuryhmä.


Porvoon yläpuolella on lentänyt myös helikopteri. Operaatio näyttää ulottuvan myös merelle, sillä Porvoon edessä on nähty poliisin ja rajavartioston veneitä.


Porvoon Eestinmäessä oli vielä aamuyöllä pysäköitynä kolmisenkymmentä poliisiautoa, joukossaan sekä tunnuksellisia, siviilimallisia autoja että panssaroituja ajoneuvoja. Paikalla oli lisäksi poliisimoottoripyöriä sekä useita ambulansseja.


Paikalla olleen IS:n kuvaajan Lassi Rinteen mukaan poliisit sulkivat yön aikana Porvoosta ulos meneviä teitä ja pysäyttävät ja tarkistavat autoja. Monien poliisien kerrotaan olevan raskaasti aseistettuja ja pukeutuneen suojavarusteisiin.

– He katsoivat taskulampun kanssa auton sisään ja vaikuttivat etsivän jotakin.


Ampumatapaukseen liittyvät etsinnät jatkuivat edelleen aamulla, kertoi komisario Olavi Merihaara Itä-Uudenmaan poliisista STT:lle puoli kahdeksan jälkeen aamulla.

Hänen mukaansa tekijöitä ei ole saatu kiinni. Tiedossa ei ole, onko kyseessä yksi vai useampi ampuja.

Uusimaa-lehti kertoi aiemmin, että tekijät olisi saatu kiinni, mutta tämän tiedon Merihaara kiisti.

Öisten tapahtumien kulku ja esimerkiksi tarkka tapahtuma-aika ja -paikka eivät ole toistaiseksi selvillä. Poliisitoiminta paikan päällä viittaa siihen, että ampuminen olisi tapahtunut Ölstensin teollisuusalueella Porvoon keskustan länsipuolella. Poliisi kertoo tiedottavansa tapahtumista lisää sunnuntaina aamupäivällä.