Poliisi: Porvoon ampumatapauksen etsinnät jatkuvat – tekijöitä ei ole saatu kiinni

rac

Julkaistu:

Keskusrikospoliisi ryhtyy tutkimaan Porvoon ampumatapausta.
Poliisi oikoo julkisuudessa olleita tietoja, joiden mukaan Porvoon ampujat on saatu kiinni.

Itä-Uudenmaan poliisin mukaan etsinnät jatkuvat edelleen.

Keskusrikospoliisi tiedotti aamulla, että se tutkii Porvoon yöllistä tilannetta, jossa ammuttiin kahta poliisia työtehtävän yhteydessä.Komisario Olavi Merihaara kertoi aiemmin STT:lle, että etsinnät jatkuvat. STT:n tiedossa ei ole, onko kyseessä yksi vai useampi ampuja.

Kahta poliisia ammuttiin sunnuntain vastaisena yönä Porvoossa.

Uusimaa-lehti kertoi aiemmin, että tekijät olisi saatu kiinni. Merihaara kiisti Uusimaan tiedon.

Merihaara totesi Keskusrikospoliisin tiedottavan asiasta aamukymmeneltä eikä suostunut kommentoimaan ampumisessa loukkaantuneiden poliisien tilaa.

Poliisi ei ole toistaiseksi kommentoinut tapahtumien kulkua ja esimerkiksi tarkka tapahtuma-aika ja -paikka eivät ole tiedossa. Poliisitoiminta paikan päällä viittaa siihen, että ampuminen olisi tapahtunut Ölstensin teollisuusalueella Porvoon keskustan länsipuolella. Poliisi kertoo tiedottavansa tapahtumista lisää sunnuntaina aamupäivällä.
Sunnuntain vastaisena yönä Ilta-Sanomiin yhteyttä ottaneet lukijat kertovat nähneensä jopa kymmeniä poliisiautoja ja moottoripyöriä menevän Porvoon suuntaan Porvoon moottoritiellä.

Paikalla olleen IS:n kuvaajan Lassi Rinteen mukaan poliisit sulkivat yön aikana Porvoosta ulos meneviä teitä ja pysäyttävät ja tarkistavat autoja. Monien poliisien kerrotaan olevan raskaasti aseistettuja ja pukeutuneen suojavarusteisiin.

Päivitetty 9.47: Lisätty poliisin twitter-viesti