Kahta poliisia ammuttu Porvoossa – suuri operaatio jatkunut läpi yön

rac

Julkaistu: , Päivitetty:

Porvoossa ammuttiin yöllä kahta poliisia.
Itä-Uudenmaan poliisin mukaan ampuminen tapahtui, kun poliisit olivat hoitamassa virkatehtävää. Poliisit ovat loukkaantuneet ja saavat hoitoa. Heidän saamistaan vammoista ei toistaiseksi ole annettu julkisuuteen tarkempaa tietoa.

Poliisi tiedotti yöllä eristäneensä tapahtumapaikan. Paikalla oli yöllä runsaasti poliiseja, mukaan lukien poliisin karhuryhmä.
  • Olitko paikalla? Lähetä video tai kuva WhatsApp-viestinä numeroon 040-6609019 tai sähköpostilla osoitteeseen uutiset@iltasanomat.fi
Ampumatapaukseen liittyvät etsinnät jatkuvat edelleen, kertoi komisario Olavi Merihaara Itä-Uudenmaan poliisista STT:lle puoli kahdeksan jälkeen aamulla.

Hänen mukaansa tekijöitä ei ole saatu kiinni. Ylen mukaan Itä-Uudenmaan poliisi on todennut, että epäiltyjä tekijöitä on useita.

Uusimaa-lehti kertoi aiemmin, että tekijät olisi saatu kiinni. Merihaara kiisti tämän tiedon.

Myöskään tapahtumien kulku ja esimerkiksi tarkka tapahtuma-aika ja -paikka eivät ole toistaiseksi selvillä. Poliisitoiminta paikan päällä viittaa siihen, että ampuminen olisi tapahtunut Ölstensin teollisuusalueella Porvoon keskustan länsipuolella. Poliisi kertoo tiedottavansa tapahtumista lisää sunnuntaina aamupäivällä.

Sunnuntain vastaisena yönä Ilta-Sanomiin yhteyttä ottaneet lukijat kertovat nähneensä jopa kymmeniä poliisiautoja ja moottoripyöriä menevän Porvoon suuntaan Porvoon moottoritiellä.

Paikalla olleen IS:n kuvaajan Lassi Rinteen mukaan poliisit sulkivat yön aikana Porvoosta ulos meneviä teitä ja pysäyttävät ja tarkistavat autoja. Monien poliisien kerrotaan olevan raskaasti aseistettuja ja pukeutuneen suojavarusteisiin.

– He katsoivat taskulampun kanssa auton sisään ja vaikuttivat etsivän jotakin.


Myös sosiaalisen median keskusteluryhmissä kerrotaan Porvoossa nähdyn suuren määrän poliisipartioita. Havainnoista kerrottiin ainakin Eestinmäen, Hamarin ja Tolkkisen asuinalueiden ympäristössä.

Rinne kertoo laskeneensa nähneensä matkalla Porvoon suuntaan jopa yli 20 poliisipartiota. Paikalla oli partioita myös Helsingistä ja koko Uudenmaan alueelta.

Porvoon Eestinmäessä oli vielä aamuyöllä pysäköitynä kolmisenkymmentä poliisiautoa, joukossaan sekä tunnuksellisia, siviilimallisia autoja että panssaroituja ajoneuvoja. Paikalla oli lisäksi poliisimoottoripyöriä sekä useita ambulansseja.

Porvoon yläpuolella on lentänyt myös helikopteri. Operaatio näyttää ulottuvan myös merelle, sillä Porvoon edessä on nähty poliisin ja rajavartioston veneitä.

Aamuviiden jälkeen tilanne vaikutti rauhalliselta. Noin tuntia myöhemmin poliisiautoja alkoi poistua paikalta, ja operatiivinen toiminta vaikutti olevan päättymässä.