Raitiovaunupysäkille ilmestyi hellyttävä viesti: ”Olemme 11-vuotiaita tyttöjä, jotka yrittävät pelastaa maapallon”

Julkaistu:

11-vuotiaat tytöt vetosivat myös muita tekemään ”pelasta maapallo”-lappuja.
Erilaiset heippalaput ovat tuttu näky taloyhtiöiden ilmoitustauluilla, mutta välillä niihin voi törmätä myös kaupungilla. Ilta-Sanomien lukija löysi perjantai-iltana hellyttävän viestin raitiovaunupysäkiltä Helsingistä.

Vetoomuksen olivat laatineet hyvällä asialla olleet 11-vuotiaat lapset. Lapset vetosivat vaaleanpunaiselle paperille kirjoittamassaan viestissä lukijoita tekemään oman osansa maapallon pelastamiseksi.

– Moi! Olemme 11-vuotiaita tyttöjä, jotka yrittävät pelastaa maapallon. Eli jos näet ”pelasta maapallo”-lappuja, niin tee samanlaisia ja kiinnitä niitä eri paikkoihin, lapussa kirjoitettiin.

– Maapalloa tuhotaan tälläkin hetkellä, ja vain sinä voit vaikuttaa, joten auta ainoaa kotiamme, koska toista ei ole.


Vetoomuksen taustalla lienee vaikuttanut viime viikkojen uutisointi Etelä-Amerikasta. Useat mediat ovat uutisoineet Amazonin alueella riehuvista metsäpaloista.

”Maailman keuhkoiksi” kutsuttua sademetsää pidetään tärkeänä tekijänä ilmastonmuutoksen hillitsemisessä, sillä metsä sitoo hiilidioksidia ilmakehästä.
Useat eri valtioiden päämiehet sekä julkkikset ovat kampanjoineet Amazonin metsäpalojen hillitsemisen puolesta. Suomessa esimerkiksi valtiovarainministeri Mika Lintilä (kesk) on esittänyt, että EU ja Suomi selvittäisivät pikaisesti mahdollisuuden kieltää brasilialaisen naudanlihan tuonnin.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt