K-kauppiaan puhelin soi lauantaiaamuna – ei ollut ensin uskoa kuulemaansa jymyuutista: ”Onhan näitä aprillipiloja ollut”

rac

Julkaistu:

Siilinjärvellä aiotaan juhlia kaksi päivää.
Siilinjärven K-Supermarket Herkkupadan kauppiaalla Jyrki Huttusella oli lauantaina ehkä elämänsä yllättävin työpäivä. Kun puhelin aamulla kuuden jälkeen soi, Huttunen luuli, että kaupalla on sattunut jotain ikävää. Miksipä muuten työntekijät aamulla hätyyttelisivät.

Kävikin niin, että kassatyöntekijällä oli iloisia uutisia. Siilinjärvelle oli napsahtanut lähes 92 miljoonan euron Eurojackpot-voitto ja voittoisa rivi oli pelattu Herkkupadassa.

Huttunen ei ensin uskonut kuulemaansa.

– Ensimmäisen ajatukseni oli, että onhan näitä aprillipiloja ollut. Mutta kyllä se alkoi siitä selkenemään, kun työntekijä kertoi, että potti on tullut ja huomasin, että nyt se ei juksaa.

Pelatut kupongit säilytetään kassakaapissa. Kun ne aamurutiinien osana tarkistettiin, kone hälytti, että yhdellä kupongeista on pelattu suurvoitto ja on otettava yhteyttä Veikkaukseen. Huttunen oli Veikkaukseen yhteydessä jo lauantaiaamuna, mutta selvitettävää riittää yhä. Alkuviikosta kauppias saa lisää tietoa siitä, miten kaupan hallussa olevan kupongin lunastaminen käytännössä tapahtuu. Pohdinnassa on myös erilaiset turvallisuuteen liittyvät kysymykset.

Voittokuponki tuo pieneen, Kuopion pohjoispuolella sijaitsevaan kuntaan 50 uutta miljonääriä, sillä voitto pelattiin porukalla. Huttusen mukaan K-Supermarket Herkkupadan porukkapeliin on perinteisesti osallistunut noin 25 vakipelaajaa. Loput 50:stä vaihtuvat viikoittain. Huttusen mukaan porukkaan osallistui tälläkin viikolla lukuisia ensikertalaisia.

Yli 12 vuotta Siilinjärvellä asunut Huttunen tuntee hyvin monet porukkalottoon osallistuneista. Hän tapasi lauantaita kaupalla monta iloista voittajaa, joille jokaiselle on luvassa noin 1,8 miljoonaa euroa.

– Päällimmäisenä on, että onko se totta ja onko siellä minun nimi. Totta kai kyyneltä tulee siinä vaiheessa, koska se on vain niin upea ja hieno asia jokaiselle, Huttunen kuvailee kohtaamisia.
Huttunen kiistää itse olleensa yksi voittajista. Hän on kuitenkin hyvin iloinen siitä, että 92 miljoonaa napsahti juuri omalle kotipaikkakunnalle ja että rivin pelasivat hänen asiakkaansa.

– Olen ollut yrittäjänä täällä pitkään ja Siilinjärvi on ollut lähellä sydäntä aina. Tiedän, että tämä on niin iso asia Siilinjärvelle. Se on kunnalle ja 50 voittajalle iso juttu. Ei ole edes sanoja siihen, miten hieno asia se on saada Euroopan suurin lottovoitto Siilinjärvelle.

Lauantaiaamun jymyuutisessa riittää paikkakunnalla puhuttavaa ja juhlittavaa pitkään. Huttunen aikoo muistaa K-Supermarket Herkkupadan asiakkaita.

– Ensi viikolla meillä on kakkukahvit täällä, todennäköisesti jopa kahtenakin päivänä. Tarkoitus on rysäyttää isot juhlat, jotka alkavat torstaina ja jatkuvat perjantaina, Huttunen kertoo.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt