Siilinjärveläinen Jari ei voittanut senttiäkään Eurojackpotissa – oli vielä pari viikkoa sitten mukana voittajaporukassa - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Siilinjärveläinen Jari ei voittanut senttiäkään Eurojackpotissa – oli vielä pari viikkoa sitten mukana voittajaporukassa

Ei osunut kohdalle! Jari Hyvönen jätti osallistumatta porukkakuponkiin, vaikka yleensä osallistuukin.

Julkaistu: 24.8.2019 14:53

Jari Hyvönen ei ole harmistunut, vaikkei voittoa napsahtanutkaan. Hän toivoo, että asuntokauppa Siilinjärvellä vilkastuisi.

Edes ”onnen kylällä” ei voi voittaa aina. Siilinjärveläinen kiinteistönvälittäjä Jari Hyvönen oli vielä kaksi viikkoa sitten mukana K-Supermarket Herkkupadan Eurojackpot-porukassa, mutta nyt lappu jäi täyttämättä. Ja miljoonat menivät ohi suun.

– Ei tullut käytyä siinä kaupassa tällä viikolla, perskutti! Hyvönen naurahtaa.

Yleensä hän lähtee porukkaan mukaan, jos tilaa vain suinkin sattuu olemaan. Herkkupadan Eurojackpot-porukka on usein niin suosittu, että loppuviikosta 50:n onneaan testaavan joukkoon on lähes mahdotonta päästä. Kauppaan on ehdittävä alkuviikosta, jos haluaa koettaa onneaan.

– Monesti olen ostanut itselleni yhden ja vaimolle toisen osuuden. Siinähän olisi tullut melkein neljä miljoonaa euroa!

Mies kertoo vastanneensa tänään jo useasti tuttavien kysymykseen siitä, että sattuiko voitto kohdalle. No ei sattunut, mutta eipä se mitään.

Hyvönen ei ole pettynyt. Lottovoitto on ennenkin osunut lähelle, sillä miehen naapurissa asui aikoinaan jo nyttemmin edesmennyt lottovoittaja.

– Minua se tuntuu kiertävän, hän naurahtaa ja jatkaa:

– Mutta on minullekin voitto siunautunut. Markka-aikana olin osallisena porukkalotossa, jonka voitto vastasi monen suomalaisen vuosipalkkaa, tai ylikin.

Lisäksi 34 vuoden kokemuksella kiinteistöjä välittävälle Hyvöselle on osunut asiakkaaksi lottovoittaja.

– Kuopiossa myin asunnon eräälle lottovoittajalle. Enempää en tietenkään voi kertoa.

Kiinteistönvälitykselle Hyvönen uskoo lottovoiton tekevän hyvää. Hän ei toistaiseksi tiedä tuntevansa yhtään lottovoittajaa, eikä aio aloittaa kohdistettua markkinointia lottovoittajille, mutta toivoo, että asuntokauppa vilkastuu. Hänellä on jo mielessä joitain kohteita, jotka voisivat kiinnostaa tuoreita miljonäärejä.

Muutoinkin Siilinjärvi tulee hyötymään voitosta. Hyvösen mielestä voitto onkin koko kunnan yhteinen, eikä ainoastaan voittajien ilona.

– Tuohan se iloa, rahaa ja näkyvyyttä kunnalle. Siilinjärvi on tällainen pieni gallialainen kylä Kuopion varjossa, joten kiva, että tänne kerrankin sattui voitto.

Hyvönen aikoo osallistua Eurojackpot-porukkaan jatkossakin, jos aikataulut vain antavat myöten. Hän ei jaksa uskoa, että yhtä suuri voitto sattuisi enää samaan kauppaan.

– Eiköhän se kierrä jatkossa kaukaa. Mutta eihän sitä voi tietää, jos salama iskisi kahdesti samaan paikkaan.

Mikäli lottovoitto osuisi kohdalle, aikoisi Hyvönen jatkaa elämää suomalaisittain vaatimattomaan tapaan. Lapsille hän antaisi hieman rahaa ja jäisi ehkä hieman aikaisemmin eläkkeelle, mutta pröystäilyyn ei olisi aikomusta.

Asuntoja hän välittäisi edelleen.

Vielä ennen haastattelun loppumista Hyvönen haluaa kehaista Siilinjärveä:

– Tämä on onnellinen ja onnekas paikkakunta! Tänne kannattaa muuttaa, jos vain mahdollisuus on.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?