Tältä näyttää mittavan vesivahingon kärsinyt Rautatientori – hissikuilun takaseinä hajosi veden voimasta

Julkaistu:

Enimmillään paikalla oli parisenkymmentä pelastuslaitoksen yksikköä.
Helsingissä Rautatientorin metrolaiturin lattia on vielä märkä. Vettä on pumpattu aamusta asti ja pumppaamisen on määrä jatkua vielä useita tunteja.

Rautatientorilla ja Elielinaukion maanalaisissa tiloissa sattui mittava vesivahinko, kun painevesiviemäri rikkoutui Helsingin rankkasateen alla. Vahinko tapahtui Töölönlahden puoleisen parkkiluiskan luona.

– Vesi on kulkenut kaikkien noiden hallien läpi ja mennyt koko ajan syvemmälle. Tässä on useampia kerroksia, jotka on ollut kattoon asti täynnä vettä, kertoo päivystävä palomestari Toni Fohlin Helsingin pelastuslaitokselta.

Fohlin seisoo metrolaiturille vievien liukuportaiden alapäässä.

– Kun vesi on patoutunut korkealle, sillä on ollut kova paine ja se rikkoi paikkoja täällä. Täällä on ollut pahimmillaan vettä kymmenen senttiä ja se valui tästä yli tuonne radalle, Fohlin kertoo.


Nyt tilanne metrolaiturilla on kuitenkin rauhallinen. Pumput käyvät ja suurin osa pelastuslaitoksesta on jo poistunut. Enimmillään paikalla oli parisenkymmentä yksikköä.


Veden tuhovoimasta näkyy merkkejä. Fohlin sanoo, että eniten kärsi Rautatientorin tekninen infrastruktuuri. Esimerkiksi hissikuilun jämerä takaseinä on osin romahtanut veden voimasta.

Fohlin sanookin, että tiloja menee varmasti remonttiin.

– Monenlaisia eri tiloja. Teknisiä tiloja ja huoltotiloja ja monenlaisia muita tiloja. Tämä on valtavan laajaa, hän kertoi aiemmin IS:lle.

Palomestari arvioi, että pumppaus jatkuu vielä tunteja. Yöksi homma jää odottamaan ja letkut ja pumput puretaan pois vasta aamulla.


Juuri nyt varaudutaan uuteen sateeseen. Illaksi Helsinkiin on luvattu vieläkin rankempaa sadetta.

Sitä varten Töölönkadun puoleisen parkkiliuskan eteen rakennetaan pato. Suljetulla sisäänkäynnillä päivystänyt HSY:n putkimestari Jussi Kuikka kertoo, että pato rakennetaan 1 000 kilon hiekkasäkeistä, jotka peitetään pressulla.

Ilmatieteen laitoksen meteorologin mukaan illaksi ei ole tulossa pelättyjä rankkasateita Helsinkiin. Vielä aamulla ennustettiin, että sataa voisi vielä aamuakin lujemmin.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt