IS seuraa: Sadealueen ”toinen sysäys” lähestyy Helsinkiä – lähetä kuva tai video

rac

Julkaistu:

Sää
Alkuillan aikana Helsingin yli pyyhkäisivät jo ensimmäiset sateet, joista Kaisaniemen mittausasemalle tuli 1,7 millimetriä lisää vettä.
Helsinkiin ennustettiin aiemmin illaksi jopa aamulla nähtyä rankempaa sadetta. Illan ensimmäiset sateet ovat jo pyyhkäisseet Helsingin yli.

Ilmatieteen laitoksen meteorologi Antti Jylhä-Ollila kuitenkin sanoo, että rankkasateita ei ole osumassa enää tämän vuorokauden aikana pääkaupunkiseudulle. Hän ennustaa, että illan ja aamuyön aikana voi sadella ”joku viisi milliä” vettä.

Forecan meteorologi Jenna Salminen taas kertoo, että liikkeellä on edelleen sateita, jotka voivat paikallisesti olla jopa aamuista rankkasadetta runsaampia.

Alkuillan aikana Helsingin yli pyyhkäisivät jo ensimmäiset sateet, joista Kaisaniemen mittausasemalle tuli 1,7 millimetriä lisää vettä. Aamulla sitä satoi yli 50 millimetriä.

– Hangon suunnalla on nyt toinen sysäys tästä samasta sadealueesta tulossa rannikkoa pitkin. Siitä voi vielä sadetta riittää, Salminen kertoo.

Hän arvioi, että illan runsaimmat sateet osuvat Helsingin päälle kello 19 jälkeen.

– Kaikenlaista häppeninkiä on keskustassa. Sateeseen kannattaa varautua.

Salmisen mukaan sadealue kulkee Suomenlahden yllä ja enimmät sateet saattavat jäädä merenkin puolelle. Ilmatieteen laitoksen Jylhä-Ollila sanoo, että sateita kulkee Suomenlahden ja Baltian kautta itään. Kaikki niistä ei osu Suomen päälle.

Kovimmat sateet saattavat pääkaupunkiseudun sijaan osua Kotkan ja Porvoon tienoille. Siellä voi Jylhä-Ollilan mukaan sataa 10–15 millimetriä vettä.

Sateet kulkevat rannikkoa pitkin lännestä itään.

– Tällä hetkellä liikkeellä olleet sateet ovat runsastuneet pääkaupunkiseudun jälkeen ja menevät nyt sitten reilummin Porvoon ja Kotkan seudulle. Mutta kyllä siinä Helsinkiinkin sadetta on tulossa, Salminen toteaa.
Pohjoi­sempana voi tulla paikallisesti voimakkaitakin sadekuuroja, mutta ne ovat melko pienialaisia. Maan etelä- ja keskiosissa aina Oulun korkeudelle asti voi kertyä paikallisesti kymmenkunta millimetriäkin vettä.

Aamulla pääkaupunkiseudulle osui rankkasade. Ilmatieteen laitoksen mukaan eniten vettä kertyi aamuviiden ja kymmenen välillä Kaisaniemen havaintoaseman kohdalla, 55,9 millimetriä.

Rankkasade aiheutti isoja tuhoja muun muassa Rautatientorin ja Elielinaukion maanalaisiin tiloihin, kun painevesiviemäri rikkoutui Elielin aukion parkkihalliin vievän luiskan luona.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt