Valtiovarainministeri Mika Lintilä: EU ja Suomi voisivat kieltää brasilialaisen naudanlihan tuonnin

Julkaistu:

Valtiovarainministeri Mika Lintilä (kesk) aikoo ottaa asian esille syyskuussa.
Valtiovarainministeri Mika Lintilä (kesk) tuomitsee ministeriön sivuilla Amazonin sademetsien tuhoamisen ja esittää, että EU ja Suomi selvittävät pikaisesti mahdollisuuden kieltää brasilialaisen naudanlihan tuonnin.
IS kertoi torstaina, että tuhannet metsäpalot jatkoivat raivoamistaan pääosin Brasiliassa sijaitsevan Amazonin sademetsäalueella. Brasilian viranomaisten mukaan alueella paloi lähes 73 000 erillistä paloa, joka on suurin lukumäärä sitten vuoden 2013 jolloin tilastoa alettiin pitää.

Ministeri Lintilä johtaa yhdessä Chilen valtiovarainministerin kanssa maailmanlaajuista valtiovarainministerien ilmastokoalitiota. Yhteistyön tavoitteena on tuoda ilmastonmuutoksen torjuntaan mukaan valtiovarainministeriöiden panos ja talouspolitiikan välineet.

– Työskentelemme koalitiossa sen eteen, että ilmastonmuutokseen puututaan tehokkaimmin mahdollisin keinoin. Valtiovarainministereiden vastuualueilla on paljon ohjauskeinoja, kuten hiilen hinnoittelu, julkisen talouden suunnittelu ja julkisten investointien ja hankintojen hallinta, joilla ilmastonmuutosta voidaan hillitä. Nämä toimet uhkaavat käydä hyödyttömiksi, jos toisaalla hiilinieluja systemaattisesti tuhotaan, eikä meillä ole keinoja reagoida ilmastonmuutosta kiihdyttäviin tuhoihin, Lintilä sanoo.

Hänen mukaansa EU:lta tarvitaan vaikuttavia toimia.

– Olen talous- ja rahoitusasioiden neuvoston puheenjohtajana valmis nostamaan asian keskusteluun syyskuussa Helsinkiin saapuvien EU:n valtiovarainministerikollegojeni kanssa, jos edistystä ei ennen sitä saada aikaiseksi, hän sanoo.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt