Helsingissä satoi aamulla 56 millimetriä – illalla iskee jopa pahempi sade

rac

Julkaistu:

Rankkasade on saanut piiskannut Etelä-Suomea. Maata on lähestymässä illalla uusi sadealue.
Etelä-Suomi on saanut niskaansa vesiryöpytyksen. Ilmatieteen laitos on antanut rankkasadevaroituksen Uudellemaalle. Varoitusraja on 7 milliä tunnissa tai 20 milliä vuorokaudessa.

Ilmatieteen laitoksen mukaan eniten vettä on kertynyt aamuviiden ja kymmenen välillä Kaisaniemen havaintoaseman kohdalla, 55,9 millimetriä. Espoon Tapiolassa kertymä on ollut 47,5 millimetriä.

Forecan mukaan rankkasaderaja on ylittynyt tänään Kouvolassa, Helsingissä, Lohjalla ja Espoossa ja Salossa.

Forecan päivystävän meteorologi Jenna Salmisen mukaan sadetta on tänään luvassa eteläisimmästä Suomesta Etelä-Lappiin ulottuvalla alueella. Sadealueet liikkuvat hiljalleen kohti itää.

– Ensimmäinen sadealue on pyyhkäissyt suurimmilta osin pääkaupunkiseudun ylitse, mutta liikkuu vielä kaakon suunnalla. Sadealue on saavuttanut Oulun korkeuden.

Päivän ja illan mittaan etelää on lähestymässä kuitenkin uusi, mahdollisesti jopa rankempi sadealue. Lännessä sää voi päivällä poutaantua, mutta vain hetkeksi. Illalla Länsi-Suomea lähestyy uusi sadealue.

– Huomenna lauantaina matalapaine jää pyörimään itäisen Suomen ylle. Kuurottaista sadetta riittää myös maan keskivaiheille.

Meteorologin mukaan vesisadetta riittää sunnuntaille asti.

– Lappi, joka on ollut tässä muutaman päivän ukkosten ja kuurosateiden rykelmässä, saa nyt pienen hengähdystauon. Pohjoisin Lappi on tällä hetkellä hyvä paikka, jos haluaa välttää vesisadetta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt