Liki vaarallinen rankkasade piiskaa Helsinkiä – kauppakeskus Kaareen mennyt teleasentaja-Sami törmäsi lorisevaan yllätykseen

rac

Julkaistu: , Päivitetty:

Kauppakeskus Kaaressa Helsingin Kannelmäessä väisteltiin sisään tulevaa vettä.
Kauppakeskus Kaaressa Helsingin Kannelmäessä Kantelettarentiellä työmatkallaan perjantaiaamuna pistäytynyt asiakas koki erikoisen yllätyksen.

Saitko kuvan tai videon rankkasateen seurauksista? Lähetä kuva tai video WhatsApp-viestinä numeroon 040-6609019!

– Kauppakeskuksen sisälle tuli paljon vettä useammasta kohdasta. Liikuin pääoven lähistölle ja kuvasin erikoisen tilanteen. Vartijat olivat jo paikalla suojaamassa aluetta, talotekniikan alalla teleasentajana töitä tekevä vantaalainen 43-vuotias Sami Mäenpää kertoo Ilta-Sanomille.

Saitko tietoosi käyntisi aikana, miten vesi pääsi rakennuksen sisään? Olisiko kyse putkirikosta vai tulviko sadevesi sisälle?

– Siitä ei ole tietoa, mutta aamulla satoi todella rajusti ja aloin epäillä, että sadevesi pääsi jotenkin rakennuksen sisään, mutta siitä minulla ei ole varmuutta, Mäenpää sanoo.

Liikkeitä avataan vähitellen

– Sadevesiviemärin liitos oli pettynyt. Vahingon laajuutta selvitetään. Osa liikkeistä on suljettu, mutta Prisma on auki, kauppakeskusjohtaja Katja Hatakka Kaaresta kertoo Ilta-Sanomille.

Hatakan mukaan tilanne on nyt jo paljon parempi kuin aamulla.

– Kauppakeskuksen ovi on auki ja liikkeitä avataan. Uskoisin, että kello 12, lähes kaikki liikkeet ovat auki. Etenemme siten, että liikkeet voidaan avata turvallisesti, hän kertoo.

Helsingin pelastuslaitoksella on ollut kiireitä kovan sateen takia.

– Pelastuslaitoksella on juuri nyt tehtävä Varikkotiellä kauppakeskus Lanternan lähistöllä ulkona sadeveden takia, Helsingin pelastuslaitoksen tilannekeskuksesta kerrotaan.

Työmaan kaivanto täyttyi vedellä.

– Veden tulo on ollut niin kovaa, että työmaalla ollut polttonestesäiliö oli kääntynyt ympäri ja dieseliä pääsi valumaan kaivantoon, päivystävä palomestari Toni Kannikoski kertoo Ilta-Sanomille.

Paikan ohi kulkenut Olli Lahtinen kertoo, että paalutuskone jäi tulvan keskelle.

– Rankkasade loi Lanternan eteläpuolelle järven työmaalle, jossa juuri on kaivettu katu auki. Paalutuskoneen teleketjut ovat puoleksi vedessä, hän kertoo Ilta-Sanomille.

Ilmatieteen laitos: Lähellä rankkasadevaroituksen lukemia

Sateen rajuus näkyy myös Ilmatieteen laitoksen perjantaiaamun luvuissa.

– Espoon Tapiolassa on satanut viimeisen kuuden tunnin aikana 20,8 millimetriä, Helsingin Kaisanimessä tuli samassa ajassa 20,8 millimetriä ja Lohjalla 10,4 millimetriä. Suurin yhden tunnin aikana mitattu sademäärä Helsingin Kaisaniemessä oli 17,3 millimetriä.

– Ollaan hyvin lähellä rankkasadevaroituksen antamisen lukemia. Varoitus annetaan kun yhden tunnin aikana sataa 20 millimetriä. Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Juha Tuomala kertoo Ilta-Sanomille.

Juttuun on lisätty palomestarin kommentit perjantaina 23.8. kello 7.41.