Ex-vaimonsa puukottaneelle miehelle elinkautinen murhasta – mustasukkainen mies ”teurasti” uhrin

Julkaistu:

Tapaus sai alkunsa viime vuoden marraskuussa, kun mies käveli Tampereella poliisilaitokselle ja kertoi puukottaneensa vaimoaan.
Pirkanmaan käräjäoikeus tuomitsi torstaina viisikymppisen miehen elinkautiseen vankeuteen ex-puolisonsa salakuuntelusta ja murhasta. Murha tapahtui oikeuden mukaan Tampereella viime vuoden marraskuussa.

Mies löi ja viilsi ex-puolisoaan veitsellä 16 kertaa tämän omassa kodissaan. Yksi veitsenpistoista osui sydämeen. Mies oli puhunut uhrin tappamisesta käydessään Irakissa vain reilua viikkoa ennen tekoa.

Shwan Ahmed Hassan, 51, oli vielä vuosia eron jälkeen mustasukkainen ja seurasi naisen toimintaa. Mies oli selvittänyt naisen puhelimen suojakoodin ja saanut tietää, että nainen viestittelee toisen miehen kanssa. Pari oli eronnut vuonna 2009, mutta mies vietti jatkuvasti aikaa uhrin asunnolla.

Tapaus sai alkunsa viime vuoden marraskuussa, kun mies käveli Tampereella poliisilaitokselle ja kertoi puukottaneensa vaimoaan.

Asiasta käytiin oikeutta elokuun alussa Pirkanmaan käräjäoikeudessa Tampereella. Tuolloin syyttäjä kuvaili miehen tekoa ”teurastukseksi”.

Tapahtuma-aamuna tuomitun ex-vaimo oli vienyt lapsen tai lapsiaan päivähoitoon, kertoi syyttäjä oikeudenkännissä. Tämän jälkeen hän oli lähettänyt eräälle henkilölle viestin, jossa hän kertoi ex-miehensä kuulleen hänen yrittäneen järjestää toiselle miehelle viisumia Suomeen.

Syyttäjän mukaan tämä oli viimeinen tikki mustasukkaisuudesta kärsineelle ex-miehelle. Mies meni asuntoon, jossa hän tiesi ex-vaimonsa olevan yksin ja puukotti tätä 16 kertaa.

Miehen mukaan hän ei suunnitellut tai harkinnut tekoa. Hän myönsi henkirikoksen pikaistuksissa tehtynä tappona. Oikeus kuitenkin totesi, että teko oli murha sen julmuuden ja raakuuden takia.

Oikeus määräsi miehen korvaamaan naisen kahdelle täysi-ikäiselle lapselle kummallekin 10 000 euroa ja kolmelle alaikäiselle kullekin 15 000 euroa korvausta äitinsä menettämisen aiheuttamasta kärsimyksestä.

Tuomiosta voi valittaa.