Joukkio ehdotti 89-vuotiaalle miehelle ”kahvien keittämistä” ja tunkeutui kotiin – vanhus pääsi tungettelijasta eroon kekseliäällä tavalla

Julkaistu:

– Mikäli tulee sellainen tunne, että joku seuraa tai asuntoon pyrkii tuntematon henkilö epäilyttävällä verukkeella, täytyy soittaa välittömästi hätänumeroon, Helsingin poliisista varoitetaan.
Helsingin poliisi tiedottaa ottaneensa torstaiaamuna Suutarilan kaupunginosassa kiinni neljä henkilöä, joita epäillään törkeän varkauden yrityksestä.

Poliisin mukaan ilmoituksen tilanteesta teki sivullinen, joka oli huomannut epämääräisen joukkion jututtavan vanhusta kadulla autosta käsin. Sen jälkeen sivullinen oli havainnut, että yksi joukkioon kuulunut henkilö nousi autosta, seurasi vanhusta asuntoon ja palasi hetken kuluttua autolle juosten. Sitten auto kaasutti nopeasti pois paikalta.

Poliisi selvitti, että 89-vuotias mies oli ollut kauppareissulla kävellen, kun hänen viereensä kaarsi henkilöauto. Autossa olleet neljä henkilöä olivat tarjonneet miehelle kyytiä kotiin, mutta tämä kieltäytyi. Seurue jatkoi maanittelua, mutta vanhus ei suostunut nousemaan autoon.

Kun vanhus pääsi kävellen kotipihaansa asti, autosta nousi ulos yksi seurueen jäsen. Tämä tarjosi apua pankkiasioiden hoitamisessa ja ehdotti ”kahvien keittämistä”. Mies kielsi ja pyysi henkilöä poistumaan.

Autosta noussut henkilö seurasi vanhusta kotiovelle ja livahti ovesta asuntoon sisään samalla, kun mies meni itse sisään kotiinsa.

Sitten alkoikin mylläkkä: asuntoon tunkeutuja pyöri ympäriinsä asunnossa, tonki laatikoita ja kaappeja ja etsiskeli ilmeisesti arvotavaraa.

Vanhus pääsi tunkeutujasta lopulta eroon, kun keksi mainita, että hänen tyttärensä on tulossa pian käymään. Sen kuullessaan tunkeutuja häipyi asunnosta nopeasti.

Poliisi sai nelikon kiinni heidän paettua paikalta autolla. Heidän hallustaan löytyi anastetuksi epäiltyä omaisuutta. Vaikuttaa kuitenkin siltä, että tavarat eivät ole peräisin vanhuksen asunnosta, vaan muualta.

– Mikäli tulee sellainen tunne, että joku seuraa tai asuntoon pyrkii tuntematon henkilö epäilyttävällä verukkeella, täytyy soittaa välittömästi hätänumeroon. Erityisesti varttuneempien ihmisten kannattaa olla tarkkaavaisia, kun he liikkuvat itsekseen. Suuret kiitokset sivulliselle, joka hälytti poliisin paikalle huolestuttuaan epäilyttävästä tilanteesta, toteaa tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Mika Helminen Helsingin poliisilaitokselta.