30 km päässä Helsingin keskustasta sijaitsee legendan mukaan valtava kulta-aarre – nyt saksalainen puuseppä aikoo siirtää vuorta sen löytääkseen

Ior Bock tapettiin yhdeksän vuotta sitten, mutta legenda Lemminkäisen temppelistä elää.

Sipoon syrjäkulmalla, ei kovin kaukana Helsingistä, tapahtuu kummia.

Hän on Robert, puuseppä Saksan Düsseldorfista, kadonneen aarteen metsästäjä, joka saapui muutama viikko sitten Suomeen skeittilaudan ja kahden paimenkoiransa kanssa ja perusti leirin.

Katso IS:n videolta, mitä ihmettä miekkonen puuhaa. Asenne on kohdallaan, ja tavoite kova: siirtää vuorta.

Miksi Kyypelinvuoren sisälle pitää päästä?

Kysymys on maapallosta.

 

Ior Bock alias Holger Svedlin surmattiin kotonaan Helsingin Munkkiniemessä lokakuussa 2010, mutta Bockin suvun tuhatvuotinen legenda elää ja kiehtoo edelleen mieliä.

Se on saaga Lemminkäisen temppelistä; kertomus aarteesta.

Kyypelinvuoren uumenissa on kalliosali ja spiraalin muotoon louhittuja sivusaleja täynnä aarteita. Pääsy temppeliin suljettiin vuonna 987 kallio- ja maamassoilla ja ”vesilukolla”.

Legenda tuo joka kesä Gumbostrandiin eli ”Akanpesänrantaan” löytöretkeilijöitä eri puolilta maailmaa.

Temppelin suuaukon pitäisi olla siinä, mihin tarinan akka putosi surmakalliolta. Paikka onkin ilmiselvä. Valtavat siirtolohkareet muodostavat portin vuoren sisään.

IS tapasi Robertin elokuisena päivänä ja kuuli hänen teoriastaan. Robert oli tutustunut Bockin suvun saagaan YouTubessa ja tiesi vanhoista etsinnöistä, vaikka ei kaikkia yksityiskohtia.

Robert usko Bockin saagaan on luja ja voi siirtää vuoria.

Lemminkäisen temppelin kaivaukset alkoivat Lemminkäinen Oy:n tukemana vuonna 1987. Silloin tuli täyteen säädetyt tuhat vuotta oviaukon sulkemisesta. Ior Bock oli kituliaasti lisääntyneen sukunsa viimeinen vihanta, viimeinen Bock.

Suvun mailla sijainneen temppelin avaaminen oli hänen velvollisuutensa.

Suuren mittakaavan, kymmeniä metrejä kallion uumeniin edenneet, louhintatyöt päättyivät kansainvälisen siipiveikkoporukan pilvenpolttoskandaaliin vuonna 1990.

Myöhemmin Bock menetti omaisuutensa pakkohuutokaupoissa. Tieto siitä saa muuten niin hyväntuulisen Robertin suuttumaan. Hän syyttää ”järjestelmää”.

Nyt elokuun puolivälissä vesi peittää luolan pohjan. Pinta on silti huomauttavasti alempana kuin heinäkuun alussa.

Robertin mukaan ”Bock-ihmiset” olivat pumpanneet vettä koneellisesti, mutta muta oli tukkinut laitteiston. Itse hän osti kaupasta tavallisen kasteluletkun. Imu ja valutus rinteeseen perustuu yksinkertaiseen fysiikkaan, mutta ei ihan vielä toiminut.

–  Saksan kielessä on valtavasti bock-sanoja, Robert kertoi. Häntä kiinnostaa bockin seksuaalinen merkitys, pukki, kiimainen mies.

Ior Bockille Lemminkäinen oli ylin siittäjä.

Robertin käsityksen mukaan temppelin aarre on kultaa. Kyse on silti isommasta asiasta. Ei omaisuudesta, vaan maapallon akselin kulmasta, joka siirtyi ammoin paikoiltaan, kun suuri määrä diamagneettista kultaa Kyypelinvuoren alla eristi magneettisen Pohjoisnavan.

– Jos kulta saadaan pois temppelistä, Maapallon akseli palaa entiselle paikalleen, Robert uskoo.

Se taas tarkoittaisi paratiisin paluuta.

Kyypelinvuoren omistaa Helsingin Astanga Joogakoulu. Se hankki sen huutokaupasta, jossa Ior Bockin omaisuus realisoitiin. Bock oli aikansa johtavia joogeja ja ahkera Goan kävijä.

IS:n video vie mukaan tutkimusmatkalle luolan uumeniin.

Joogakoulun Juha Javanaisen mukaan vuorella käy edelleen ”vanhoja hemmoja” tekemässä tutkimuksia.

– Heitä on Yhdysvalloista, Hollannista, Saksasta ja Venäjältä. Yhtenä kesänä he kaatoivat puita ja avasivat maisemaa, Javanainen kertoo.

Kesällä 2016 tehtiin maatutkaluotauksia.

Tänä kesänä ”vanhat hemmot” pumppasivat vettä nähdäkseen, lepääkö sisäänkäynnin oikeanpuoleinen siirtolohkare kolmen pisteen varassa, kuten Bock kertoi. Se olisi merkki jostain.

Eikä sekään ole sattuma, että Sipoo sijaitsee Uudellamaalla eli Ior Bockin mukaan ”Odin-maalla”, Odin-jumalan maalla. Sitten tulivat ristiretkeläiset ja murskasivat skandinaavisen muinaisuskon harjoittajat. Temppeliin heitä ei päästetty. Se suljettiin tuhanneksi vuodeksi. Vähintään tuhanneksi, sillä aika rientää eikä suuaukkoa näy.

Robert suhtautuu kielteisesti uskontoihin ja paaviin, jonka mandaatilla ristiretkeläiset liikkuivat.

Gumbostrand ei ole kaukana liikemies Hjallis Harkimon vuonna 2011 perustamasta Sipoonrannan utopiayhteisöstä, uudesta asutusalueesta, joka jäi kesken, mutta tuntuu, kuin ne sijaitsisivat eri planeetoilla. Niin etäällä toisistaan ovat Bockin muinaistarut ja Harkimon maanpäällinen materia.

Ior Bock oli aikansa johtavia joogeja.

Tästä kaikki alkoi, vuonna 1987.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?