Nyt puhuu Venäjän presidentille Punkaharjulla tarjoillut Tero: Putinille ei saanut laittaa vettä – sitten lasi vaihdettiin, nyt se on haluttu matkamuisto

Julkaistu:

Presidentti Putinin vesilasiepisodi herätti kummastusta jo Punkaharjulla vuonna 2017. Nyt laseja varastetaan ja yritetään ostaa hotelli Punkaharjusta.
Venäjän presidentti Vladimir Putinin vesilasi vaihdettiin eilen keskiviikkona 21.8. presidentinlinnassa Helsingissä. Näin tapahtui hetki ennen presidentti Sauli Niinistön ja Vladimir Putinin tiedotustilaisuutta.

Kaksi henkilöä toi valkoisin hansikkain Niinistölle ja Putinille vesilasit. Lasit täytettiin samasta pullosta.

Sen jälkeen paikalle tuli mies, joka vaihtoi yllättäen Putinin lasin ja poistui paikalta.

Kyseessä on turvallisuustoimi.

Näin tapahtui myös heinäkuussa kaksi vuotta sitten, kun presidentti Vladimir Putin tapasi presidentti Sauli Niinistön Punkaharjussa historiallisessa hotelli Punkaharjussa.

Vesilasiepisodi herätti silloin kummastusta.


Ilta-Sanomat kertoi tuolloin, että ennen presidenttien tapaamista tarjoilija toi molemmille presidenteille omat lasit, mutta kaatoi vettä vain Niinistön lasiin.

Hetken kuluttua venäläinen turvamies meni huoneen etuosaan, otti Putinin lasin pois ja palasi hetken päästä toisenlaisen lasin kanssa, johon oli kaadettu vettä.

Ilta-Sanomat tavoitti nyt kyseisen suomalaisen tarjoilijan, hotelli Punkaharjun elämys- ja liikuntavastaavan Tero Vänttisen.


Nyt Vänttinen kertoo tapahtumien kulusta tuona historiallisena iltana.

– Vein sovitusti heille molemmille lasit, Niinistölle ja Putinille. Se tapahtui 15 minuuttia ennen tapaamista niin kuin oli sovittu, Tero Vänttinen kertoo ja lisää, että Putinille ei saanut laittaa vettä.

– Kun lähdin pois siitä, ilmeisesti Putinin henkivartija vaihtoi hotellista otetun lasin toiseen samanlaiseen. Hän kaatoi siihen omasta pullostaan vettä. He halusivat vaihtaa siihen itse puhdistetun lasin tilalle, Tero Vänttinen kertoo.

Kyseinen lasimalli on yhä käytössä hotelli Punkaharjun ravintolassa. Se on ns. tulppaanilasi, pohjasta leveämpi ja keskeltä hieman suuaukkoa kapeampi lasimalli.

– Sanomme niitä leikkisästi Putinin laseiksi, Tero Vänttinen kertoo.

– Jotkut ovat varastaneet niitä ja napanneet niitä matkamuistoiksi. Jotkut ovat halunneet ostaakin.


Saimi Hoyerin emännöimä Hotelli Punkaharju on historiallisesti merkittävä rakennus. Keisari Nikolai I määräsi sen rakennettavaksi harjulle metsänvartijantaloksi matkailijahuoneineen vuonna 1845. Aleksanteri II antoi vuonna 1878 sen luvan laajentamisen varsinaiseksi hotelliksi.