Erityiskova metallisormus juuttui lapsen käteen – Helsingin pelastuslaitos irrotti 2,5 tuntia

Julkaistu:

Erityiskovasta metallista tehty sormus saatiin poistettua ilman vahikoa.
Helsingin pelastuslaitos kertoi Twitterissä erikoisesta tehtävästä, jonka pioneeriyksikkö sai maanantaina hoidettavakseen.

Yksikkö kutsuttiin hätiin, kun lapsen käteen juuttunutta sormusta ei meinattu saada irti. Helsingin pelastuslaitoksen viestintäpäällikkö Taisto Hakala kertoo, että poika oli saanut erityiskovaa metallia olevan sormuksen tuliaiseksi.

– Sormen koko ei ollut varmaan ihan tarkkaan tiedossa. Koru meni pojan sormeen, mutta sormi turposi ja tuli kipeäksi, Hakala kertoo.


Asiasta kertoi ensimmäisenä Iltalehti.

Kun sormus ei irronnut kotikonstein, vanhemmat veivät pojan HUSin uuteen lastensairaalaan. Myöskään sairaalassa sormusta ei saatu irrotettua. Niinpä sairaalan henkilökunta otti yhteyttä pelastuslaitokseen.

Hakala kertoo, että sormus sahattiin lopulta irti laikkaleikkurilla. Operaatioon kului yhteensä kaksi ja puoli tuntia.

– Metalli lämpenee nopeasti, joten työtä tehtiin pienissä erissä ja koko ajan ihoa ja sormusta vedellä jäähdyttäen. Sormuksen alle laitettiin metallilevy, joka suojasi sormea leikkurilta.

Hakalan mukaan poika oli rauhallinen ja otti tilanteen hyvin. Myös paloesimies Jere Jefremoff kiitti pelastuslaitoksen Twitter-päivityksessä potilasta rohkeudesta ja rauhallisuudesta.

Hakalan mukaan tapaus on opettavainen. Hän muistuttaa, että jos sormus ei irtoa kotikonstein, on syytä hakeutua sairaalaan.