Tässä on Putinin ja Niinistön päivällisen menu

Julkaistu:

Presidentti Sauli Niinistö ja Venäjän presidentti Vladimir Putin lähtivät Presidentinlinnassa pidetyn lehdistötilaisuuden jälkeen edustusvene Kultaranta VIII:n kyydissä kohti Suomenlinnaa.
Presidentti Putinin työvierailun ohjelmassa oli puolituntisen merimatkan jälkeen yhteinen päivällinen ravintola Walhallassa, Suomenlinnassa.

Tasavallan presidentin kansliasta kerrottiin IS:lle, että päivällisellä tarjoiltiin kotimaista järvikalaa, maa-artisokkakeittoa sekä heinäsorsan rintaa keltavahverokastikkeessa. Jälkiruokana on tuoreita Kultarannan marjoja ja mesimarjasorbettia.
Walhalla oli luonnollisesti suljettu muilta asiakkailta keskiviikkona. Ravintolan nettisivuilla asia oli kuitattu neutraalisti:

– Arvoisat asiakkaamme, yksityistilaisuuden johdosta Walhalla Gourmet sekä Pizzeria Nikolai ovat poikkeuksellisesti suljettuina keskiviikkona 21.8.

Ravintola Walhalla rakennettiin Suomenlinnan eteläkärjen linnoitukseen vuosina Helsingin olympialaisten alla 1949-1951. Ravintolan pääsali sijaitsee tunnelmallisessa kaponieeri Delwigissä, ja osa kaponieeri Boijesta toimii kabinettina. Kaponieerien muuttamisesta ravintolaksi vastasi arkkitehti Aulis Blomstedt.

Putin ja Niinistö sanoivat lehdistötilaisuudessa, että heille jäi paljon keskusteltavaa iltapäivän virallisen tapaamisen jälkeen. Presidentti Niinistö sanoi, että keskusteluja voidaan jatkaa illan aikana.