Presidenttien lasit täytettiin samasta pullosta – Putinin lasi vaihdettiin yhtäkkiä - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Presidenttien lasit täytettiin samasta pullosta – Putinin lasi vaihdettiin yhtäkkiä

Julkaistu: 21.8.2019 17:58

Kesken tiedotustilaisuuden valmisteluiden tapahtui erikoinen käänne.

Presidentinlinnassa valmistellaan parhaillaan tasavallan presidentti Sauli Niinistön ja Venäjän presidentti Vladimir Putinin tiedotustilaisuutta.

Ilta-Sanomien paikalla oleva kuvaaja kertoo, että kaksi henkilöä toi valkoisin hansikkain Niinistölle ja Putinille vesilasit. Lasit täytettiin samasta pullosta.

Sen jälkeen paikalle tuli yhtäkkiä mies, joka vaihtoi yllättäen Putinin lasin ja poistui sitten paikalta.

Selityksiä yllättävällä lasin vaihtamiselle ei annettu.

Kaksi henkilöä toi valkoisin hansikkain tasavallan presidentti Sauli Niinistölle ja Venäjän presidentti Vladimir Putinille vesilasit. Lasit täytettiin samasta pullosta.

Toinen vesilaseista vaihdettiin täyttämisen jälkeen.

Putinin tapauksessa ei ole lainkaan tavatonta, että juomia vaihdetaan uusiin hetkeä ennen kuin presidentit saapuvat paikalle. Kysymys on turvallisuustoimista.

Putinin on kerrottu olevan huolissaan mahdollisten myrkytysten varalta. Hänelle tuodaankin yleensä omat ruoat Venäjältä riippumatta siitä, missä päin hän kulloinkin matkustaa.

Brittiläinen Independent kirjoitti 2014, että Putinin henkilökuntaan kuuluu silti myös ruoanmaistaja, joka tutkii ateriat vielä etukäteen. Lehden mukaan Putin tuo mukanaan jopa omat lautasliinat.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?