Sekoittiko Putin helsinkiläisten puhelimet? Navigaattorit sekoilivat ja kännykkä herjasi ongelmista

Kun presidentti Vladimir Putinin saattue oli tien päällä kohti Presidentinlinnaa, lukijan älypuhelimet sekosivat.

21.8.2019 17:33

Helsinkiläismies istui puoli viiden jälkeen linja-autossa Helsingin Viikin kohdalla ja päätti tehdä testin kahdella matkassa olleella kännykällä.

Hetkeä aiemmin Venäjän presidentin Vladimir Putinin autosaattue oli lähtenyt kohti Presidentinlinnaa Helsinki-Vantaan lentokentältä. Helsinkiläismies testasi, toimivatko tietoliikenneyhteydet Venäjän presidentin läheisyydessä.

Hän avasi sekä työpuhelimensa että oman puhelimensa, Huawein ja Samsungin navigaattorit. Toinen väitti hänen olevan Viikin sijaan Espoon suunnalla, toinen taas Itäkeskuksen läheisyydessä.

– Ihan mielenkiinnoista halusin testata, että näinköhän siinä tapahtuu. Luin aiemmin jutun, jossa sanottiin että tällaista saattaa seurata, lukija sanoo.

Reilua puolta tuntia myöhemmin lukija viestitti IS:lle, että puhelimet alkoivat toimia jälleen normaalisti.

Muun muassa Helsingin Sanomat on kirjoittanut aiemmin, että Putinin mukana kulkee ”läpimitaltaan kilometrien laajuinen ilmatila”, jossa tietoliikenne sekoaa.

IS:n haastattelema henkilö ei ole havaintonsa kanssa yksin. Kun Putin saapui Presidentinlinnan luokse, IS:n alueella olevan toimittajan puhelimessa pyörinyt videolähetys katkesi.

Puhelin herjasi, että katkeaminen saattoi johtua “mainonnan esto-ohjelmasta tai häiriöistä tietoliikenteessä”, toimittaja kuvailee.

Tämä Helsingin keskustassa käytetty puhelin näytti sijainniksi jotakin aivan muuta, kun Putin saapui kohti Presidentinlinnaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?