Poikkeuksellinen rikosepäily: 17-vuotias lastensuojelu­yksikön nuorukainen uhkasi veitsellä henkilö­kuntaa – kaahasi poliisia pakoon

Julkaistu:

Itä-Suomen poliisi tutkii Lieksassa tapahtunutta poikkeuksellista rikosepäilyä. Tilanne oli lastensuojeluyksikön henkilökunnalle järkyttävä.
Järkyttäviä piirteitä saanut välikohtaus alkoi maanantaiyöllä hieman ennen yhtä.

Poliisi sai ilmoituksen, jonka mukaan 17-vuotias nuori mies ryösti lieksalaisen lastensuojeluyksikön pakettiauton teräaseella uhaten, jonka jälkeen hän lähti autolla liikkeelle. IS:n tietojen mukaan nuorukainen oli kyseisen lastensuojeluyksikön asiakas, mutta poliisi ei vahvista IS:n tietoa.

Nuori mies tuli poliisipartiota vastaan Lieksan Viekin kylän kohdalla valtatie 73:lla. Partio kääntyi nuorukaisen perään, mutta nuorukainen kiihdytti vauhtiaan entisestään ja lähti pakoon.

Takaa-ajo eteni Viekistä Nurmekseen ja Nurmeksesta edelleen kohti Kuopiota. Enimmillään pakoon yrittäneen auton nopeus oli epäilysten mukaan noin 150 km/h. Lopulta auton kuljettaja pysäytti auton Rautavaaralla Hankamäen kohdalla.

Poliisi otti Joensuussa kirjoilla olevan miehen kiinni. Kiinniotto sujui rauhallisesti.

– Kiinniotto meni rauhallisesti. Ei ollut vastarintaa tai muuta tämmöistä, tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Simo Hämäläinen sanoo Itä-Suomen poliisista.

Poliisi selvittää nuorukaisen motiivia.

– Selvitellään, ei ole vielä tarkkaa käsitystä, Hämäläinen toteaa.

Tilanne oli lastensuojeluyksikön henkilökunnalle järkyttävä.

– Tilanne on ollut järkyttävä ja uhkaava, mutta mitään vammoja ei ole tullut, Hämäläinen toteaa.

Rikoksista epäillyllä nuorella ei ole aiempaa rikosrekisteriä. Häntä epäillään törkeästä ryöstöstä ja törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Nuorukainen vangittiin kyseisistä rikoksista epäiltynä Pohjois-Karjalan käräjäoikeudessa tänään keskiviikkona. Alle 18-vuotiaaseen kohdistunut vangitseminen on erittäin poikkeuksellinen pakkokeino.

Mahdolliset syytteet on nostettava 23. lokakuuta mennessä. Poliisi jatkaa asian selvittämistä.