Täälläkö Putin syö huomenna päivällistä?

rac

Julkaistu:

Monet merkit viittaavat siihen, että Putin ja Niinistö nauttivat huomenna päivällisen ravintola Walhallassa.
Venäjän presidentti Vladimir Putin tapaa tasavallan presidentti Sauli Niinistön keskiviikkona Helsingissä.

Tasavallan presidentin kanslia on tiedottanut, että presidentit tapaavat ensin Presidentinlinnassa, ja virallisen tapaamisen jälkeen he jatkavat matkaa päivälliselle Suomenlinnaan. Tarkempia tietoja siitä, missä presidentit Suomenlinnassa päivällistä nauttivat, ei ole tiedusteluista huolimatta kerrottu.

Monet merkit kuitenkin viittaavat siihen, että Putin ja Niinistö nauttivat päivällisensä ravintola Walhallassa.
  • Katso yllä olevalta videolta, millaisia terveisiä suomalaiset lähettävät Helsinkiin saapuvalle Vladimir Putinille.
Lue lisää: Suomenlinnalla vahva kytkös Suomen ja Venäjän historiaan – tällaiseen paikkaan Putin ja Niinistö menevät

Ravintola Walhalla sijaitsee Suomenlinnan Kustaanmiekan saaren linnakkeessa, joka on keskiviikkona suljettu ulkopuolisilta kello 6.30 alkaen aina myöhäiseen iltaan saakka.

Ravintolasta ei vahvisteta asiaa tai oteta siihen kantaa mitenkään. Ravintolan sivuilla on kuitenkin ilmoitettu, että Walhalla on varattu yksityistilaisuutta varten keskiviikoksi.

Suomenlinnassa on lukuisia ravintoloita ja kahviloita. Moni niistä on normaaliin tapaan asiakkailleen auki keskiviikkonakin. Joistakin taas kerrotaan, että yritys sulkee keskiviikoksi ovensa siksi, koska vastaavien vierailujen aikana asiakkaita on tavannut ollut erittäin niukasti paikalla. Osasta puolestaan kerrotaan IS:lle, ettei heidän tilojaan ole varattu presidenttien tapaamista varten. Useammasta Suomenlinnan ravintolasta kuitenkin todetaan, ettei niillä ole tapana kertoa etukäteen tiettyjen henkilöiden mahdollisesta vierailusta.

Walhallan verkkosivuilla kerrotaan ravintolan olevan ”tasokas gourmetravintola”, jonka yhteydessä on myös pitseria Nikolai, näköalaterassi ja baari. Ravintolan sivustolta löytyy ruokalista, josta käy ilmi, että esimerkiksi pippuripihvin arvo on hieman yli 30 euroa.

Ravintola on keskittynyt paitsi klassiseen suomalaiseen ruokaan myös venäläiseen keittiöön. Tilata voi muun muassa poroa, leipäjuustoa, kuhaa ja siikaa sekä idän keittiöstä tuttuja blinejä. Listalta löytyy myös fine dining -tyyppisistä tarjottavaa, kuten ankarintaa ja kateenkorva-lintuterriiniä.


Walhallalla on paikkansa Suomenlinnan historiassa. Se rakennettiin vanhaan linnoitukseen 1949–1951 vuoden 1952 olympialaisia silmällä pitäen. Ravintolan pääsali sijaitsee kaponieeri Delwigissä. Kaponieerin muutostyöstä ravintolakäyttöön vastasi arkkitehti Aulis Blomstedt.