Kuollutta nuorta parjataan netissä – poliisi vetoaa some-nuorisoon: ”Ajattelepa omalle kohdallesi” - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Kuollutta nuorta parjataan netissä – poliisi vetoaa some-nuorisoon: ”Ajattelepa omalle kohdallesi”

Poliisin mukaan edesmenneestä nuoresta kirjoitellaan sosiaalisessa mediassa halventavaan ja naureskelevaan sävyyn.

Poliisi vetosi kuolleen kiusaajiin Facebook-päivityksessä.­

20.8.2019 17:49

Itä-Suomen poliisi julkaisi tiistaina Facebook-sivullaan poikkeuksellisen tiedotteen. Siinä Joensuun poliisiaseman ankkuriryhmän erityisnuorisotyöntekijä Jarkko Riikonen vetoaa nuorison empatiakykyyn.

Ankkuriryhmä on Riikosen mukaan saanut tietää, että netissä kirjoitellaan edesmenneestä nuoresta halventavaan ja naureskelevaan sävyyn.

Hän toivoo, että kirjoitteluun osallistuneet, sille naureskelleet ja siitä tykänneet henkilöt menisivät itseensä ja pohtisivat syvästi omia motiivejaan.

– Ei kirjoittelu enää häneen satu, mutta tällainen kirjoittelu loukkaa syvästi hänen muistoaan ja rakkaita ihmisiään. Kyseessä on suuri suru ja tragedia, joka koskee alaikäistä nuorta, ei jokin satunnainen hauska läppä, Riikonen kirjoittaa.

Riikonen nostaa esille lentävän lauseen: ”Jos se ei ole kiellettyä, on se sallittua”. Hän toteaa, että vaikka se ei ole kiellettyä, se voi silti olla vahvasti väärin.

– Empatia on kyky joka ihmisten varttuessa yleensä kasvaa, mutta sitä tuntemattomille vinkki: ajattelepa omalle kohdallesi, Riikonen toteaa kirjoituksessaan.

Ankkuriryhmä tekee ennalta ehkäisevää työtä nuorten rikoksentekijöiden sekä heidän perheidensä kanssa. Sen tärkein tehtävä on työskennellä alle 18-vuotiaiden rikoksentekijöiden kanssa rikoksia ennalta estävässä hengessä ja pyrkiä katkaisemaan nuoren rikoskierre.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?