Ainakin kaksi Putinin vastaista mielen­osoitusta Helsingissä

Julkaistu:

Helsingissä järjestetään ainakin kaksi Venäjän presidentti Vladimir Putinin vastaista mielenosoitusta.
Helsingin poliisin tämänhetkisen tiedon mukaan mielenosoitukset on määrä järjestää aivan Kauppatorin liepeillä Esplanadin puistossa. Kauppatori on suljettu kaikelta ajoneuvoliikenteeltä keskiviikkona kello 12:n jälkeen.

Poliisi suositteleekin välttämään yksityisautoa keskustassa. Liikennerajoituksista näet tarkemmin tietoa Helsingin poliisin sivuilta.


Myös ilmailua rajoitetaan laajasti Uudenmaan alueella huomenna kello 06.00– 24.00 välisenä aikana. Rajoitus koskee kaikkea ilmailua, mukaan lukien dronet. Kieltoa perustellaan turvallisuussyillä.


Ylikomisario Heikki Porola kertoo Helsingin poliisista, että tämänhetkisten tietojen mukaan kumpaankin mielenosoitukseen osallistuu muutamia kymmeniä ihmisiä. Ilmoitusten mukaan kummassakin mielenosoituksessa vastustetaan Venäjän presidentti Vladimir Putinia, joka tapaa huomenna tasavallan presidentti Sauli Niinistön.

– Meille on tullut tähän mennessä huomiselle pari mielenosoitusilmoitusta ja joitakin tulee todennäköisesti lisää. Oletetaan, että niitä tulee yhteensä 4–6. Esplanadin pääty on niitä alueita, joihin mielenosoituksia ohjataan, Porola sanoi puolen päivän aikaan tiistaina.

Tätä nykyä ilmoitus mielenosoituksesta pitäisi tehdä poliisille 24 tuntia ennen tapahtumaa. Porola toteaa kuitenkin, että ilmoituksen voi tehdä myöhemminkin, ellei siitä aiheudu kohtuutonta haittaa yleiselle järjestykselle.

– Lähtökohta meillä Suomessa on ollut, että vaikka onkin ilmoittamaton mielenosoitus, niin ei me lähtökohtaisesti lähdetä häätämään, ellei se osoittaudu isoksi häiriötekijäksi tai suorastaan vaaralliseksi. Annamme osoittaa mieltä, jos saadaan hyvä neuvotteluyhteys, Porola alleviivaa.

Presidentti Niinistö ja presidentti Putin käyvät viralliset keskustelut Presidentinlinnassa. Suomen ja Venäjän kahdenvälisten suhteiden lisäksi keskustelunaiheina ovat alueelliset ja kansainväliset kysymykset.

Keskusteluiden päätteeksi presidentit pitävät yhteisen lehdistötilaisuuden. Vierailu päättyy yhteiseen päivälliseen Suomenlinnassa.