Poliisi kahden miehen hengen vieneestä Airiston veneturmasta: Molempia osapuolia käsitellään tutkinnassa moottoriveneinä

rac

Julkaistu:

Kahden ihmisen hengen vieneessä onnettomuudessa viisitoistametrinen moottorivene rysähti kiinni kahdeksanmetrisen purjeveneen kylkeen.
Poliisi on jatkanut Airiston veneonnettomuuden tutkintaa. Onnettomuus tapahtui Airiston selällä vilkkaalla veneilyväylällä lauantaina 3. elokuuta.

– Tässä vaiheessa on selvää, että molempia osapuolia käsitellään tutkinnassa moottoriveneinä, koska moottoripurjehtija kulki tapahtumahetkellä konevoimalla, jutun tutkinnanjohtaja rikoskomisario Maria Sainio Lounais-Suomen poliisilaitoksesta kertoo Ilta-Sanomille.

Airiston turmaa tutkitaan törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja kahtena törkeänä kuolemantuottamuksena.

– Molempien osapuolten velvollisuudet ovat siis olleet yhtäläiset, hän kertoo.

Tutkinnassa selvitetään edelleen sekä kuulustelujen että erilaisen teknisen näytön avulla turmaveneiden nopeuksia ja kulkusuuntia.

– Tapahtumien kulku alkaa pääpiirteittäin olla selvä, mutta tutkinnallisista syistä kaikkia tietoja ei anneta julkisuuteen. Poliisi tiedottaa asiasta seuraavan kerran sitten, kun tapahtumien kulku on kokonaisuudessaan saatu selville, Sainio sanoo.

Tämä tiedettiin tapahtumista aiemmin

Poliisi on tiedottanut aiemmin, että Airiston turmaa tutkitaan törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja kahtena törkeänä kuolemantuottamuksena.

Kahden ihmisen hengen vieneessä onnettomuudessa viisitoistametrinen moottorivene rysähti kiinni kahdeksanmetrisen purjeveneen kylkeen. Kuolleet olivat vuosina 1973 ja 1969 syntyneet turkulaiset veljekset.
Onnettomuuskeskuksen johtaja Veli-Pekka Nurmi kertoi 7.8. IS:lle, että näkyvyyden tarkastelu moottoriveneen ohjaajan paikalta on koko ajan ollut olennainen osa onnettomuustutkintaa.