Kaksikko murtautui kasvitieteelliseen puutarhaan ja talloi kallisarvoisia kasveja – toinen jäi makaamaan harvinaiseen puskaan ja valehteli poliisille

Julkaistu:

Puutarhan omaisuuden varastamisesta epäilty kaksikko talloi kasveja Helsingin Kaisaniemessä.
Helsingin Kaisaniemessä sijaitsevan kasvitieteelliseen puutarhaan murtauduttiin perjantain ja lauantain välisenä yönä. Kahden henkilön epäillään vahingoittaneen tallomalla puutarhan kasveja ja yrittäneen anastaa puutarhan omaisuutta.

– Poliisi otti kiinni miehen ja naisen rikoksista epäiltyinä. Nainen löytyi yhdestä puutarhan puskista makaamasta ja mies myöhemmin tuntomerkkien perusteella eräästä keskustan kahvilasta. Poliisi epäilee molempia varkaudesta, Helsingin poliisilaitokset kerrotaan.

Kasvit selvisivät

–­He olivat talloneet kasveja, mutta kasveille ei onneksi koitunut suurta vahinkoa eikä yhtäkään kasvikantaa menetetty. Se on tärkeintä, Luonnontieteellisen keskusmuseon johtaja Leif Schulman kertoo Ilta-Sanomille.

Helsingin yliopiston kasvitieteellisen puutarhan keskeinen tehtävä on ylläpitää elävien kasvien tieteellistä kokoelmaa, jota voidaan hyödyntää yliopiston tutkimuksessa ja opetuksessa.

– Jonkin verran aineellisia vahinkoja syntyi, hän sanoo.

Yrittivät piilottaa käsilaukun ja repun katolle

Poliisi löysi naisen käsilaukun ja miehen repun rakennuksen katolta kasvitieteellisen puutarhan alueella. Molemmissa laukuissa oli huumausaineita. Naista epäillään huumausaineen käyttörikoksesta ja miestä huumausainerikoksesta.

– Samalta katolta löytyivät myös anastetuksi epäillyt tavarat eli videotykki ja kaksi kitaranvahvistinta. Puskassa piilotellut nainen kertoi poliisille ensin väärät henkilötiedot. Sen vuoksi häntä epäillään myös väärän henkilötiedon antamisesta.