Lähes 20 vuotta etsintä­kuulutettuna ollut Svetlana Hytti jäi kiinni – käytti toista henkilöllisyyttä - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Lähes 20 vuotta etsintä­kuulutettuna ollut Svetlana Hytti jäi kiinni – käytti toista henkilöllisyyttä

Julkaistu: 19.8.2019 13:30, Päivitetty 19.8.2019 14:43

KRP:n mukaan henkilöllisyytensä vaihtanut Hytti otettiin kiinni Puolassa Varsovan lentokentällä.

Lähes 20 vuotta etsintäkuulutettu Svetlana Hytti otettiin kesäkuussa kiinni Puolassa Varsovan lentokentällä ja luovutettiin Suomeen.

KRP kiittää useista vuosien varrella saaduista vihjeistä.

– Hytti otettiin kiinni, kun hän saapui Pietarista Varsovaan. Hän käytti toista henkilöllisyyttä. Käsityksemme mukaan hän on vaihtanut nimeään ja saanut uuden passin, rikoskomisario Ritva Santtila kertoo IS:lle.

Hytti oli kansainvälisesti etsintäkuulutettu epäiltynä useisiin 1990–2000 -luvuilla tapahtuneisiin törkeisiin talousrikoksiin.

Vuonna 2016 KRP tiedotti, että Hyttiä epäillään kaikkiaan 13 rikoksesta, joihin kuuluu törkeitä veropetoksia ja kirjanpitorikoksia.

Santtilan mukaan osa rikoksista on jo vanhentuneita, mutta Hyttiä epäillään silti lukuisista rikoksista. Rikosnimikkeinä ovat kirjanpitorikos ja törkeä veropetos. Poliisi ei kommentoi, minkä luontoisia Hytin rikokset tarkalleen ovat.

Hytti on Venäjän kansalainen. Pietarilainen uutissivusto Fotanka haastatteli Hyttiä vuonna 2016, jolloin etsintäkuulutettu nainen oleili Venäjällä.

Hytin venäläismedialle tekemän väitteen mukaan kyseessä on Suomen viranomaisten tulkinta siitä, että hänen firmansa olisi pitänyt maksaa arvonlisäveroja Venäjälle välitetyistä tuotteista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?