Joensuun vainajan henkilöllisyys varmistui – kaukaa löytynyt reppu toi oikeille jäljille

Julkaistu:

Vainajan dna-näytteen vertaaminen miehen lähipiiristä saatuun dna-näytteeseen varmisti vainajan henkilöllisyyden.
Joensuun Vehkaniemestä löytyi tuntematon mies vedestä helluntaipäivänä. Nyt poliisi on saanut selvitettyä lauantaina 9.6.2019 löytyneen vainajan henkilöllisyyden.

– Vainajan henkilöllisyys on varmistunut dna-tulosten avulla. Vainaja on alle 40-vuotias suomalainen mies. Miehen osoite on Varsinais-Suomessa, rikoskomisario Simo Hämäläinen kertoo Ilta-Sanomille.

Yleisövihjeillä oli Hämäläisen mukaan henkilöllisyyden selvittämisen kannalta ratkaiseva merkitys. Poliisi sai useiden tiedotteiden kautta heinäkuussa yleisöilmoituksen, jonka mukaan juhannuksena Pyhäselän rannalta Liperin Lautasuon alueelta oli löytynyt reppu.

Reppu nytkäytti tutkinnat eteenpäin

– Noin kymmenen kilometrin päästä vainajan löytöpaikasta löytynyt reppu toimitettiin poliisille ja repussa oli miehelle kuuluvia asiapapereita, jotka oli annettu hänelle tiedoksi joulukuussa 2018, Hämäläinen sanoo.

Miehen taustatietoja selvittäessä päädyttiin Hämläisen mukaan vertaamaan vainajan dna-näytettä miehen lähipiiristä saatuun dna-näytteeseen ja tämä lopulta varmisti vainajan henkilöllisyyden.

– Se, kuinka tai mistä mieshenkilö on Pyhäselän vesistöön päätynyt, ei ole saatu selvitettyä, hän kertoo.
Tapaukseen ei liity rikostaTapaukseen ei liity rikosta ja asian tutkinta jatkuu kuolemansyyn selvittämisenä.

– Tämän tarkempia yksityiskohtia asiasta ei voida julkisuudessa kertoa, koska kuolemansyyn selvittämiseen liittyvät yksityiskohdat ovat salassa pidettäviä, hän painottaa.

Poliisi kiittää kansalaisia ja mediaa saaduista yleisövihjeistä, joiden avulla poikkeuksellinen tapaus saatiin selvitettyä.

Juttua on editoitu 19.8.2019 kello 14.12. Poliisi korjasi ajankohtaa asiakirjojen tiedoksi antamisesta. Asiakirjat oli annettu hänelle tiedoksi joulukuussa 2018. Aiemmin poliisi kertoi, että ne annettiin tiedoksi huhtikuussa 2019.