Video: Jalkapallosta ilahtunut poro keskeytti Juhan aamukahvin – ”Eipä ole aikaisemmin näin käynyt”

rac

Julkaistu:

Vapaata laidunoikeuttaan hyödyntäneet porot kävivät omakotitalon pihalla Äkäslompolossa.
Äkäslompolossa, Kolarin kunnassa asuvan Juha Okkosen aamukahvittelu sai lystikkään käänteen keskiviikkona, kun hän näki keittiön ikkunasta kahden poron kulkevan pihamaalla.

Tässä ei vielä sinänsä ole mitään outoa. Äkäslompolossa porot osaavat hyödyntää niille tarjotun vapaan laiduntamisoikeuden ja kulkevat milloin missäkin. Tällä kertaa liikkeellä oli nuori vasa ja tämän emo.

Okkonen huomasi, kuinka vasa alkoi pyörittää lasten pihalle jättämää palloa. Okkonen kiiruhti hakemaan puhelimensa ja alkoi kuvata.

Tässä vaiheessa vasa oli siirtynyt talon toiselle puolelle, mutta sama meno jatkui. Videolta näkyy, kuinka silmin nähden innoissaan oleva valkoinen vasa leikkii parillakin trampoliinin edessä olevalla pallolla. Vasa pyörittelee palloja kavioillaan ja turvallaan.

– Näen säännöllisesti tässä poroja, mutta tämä oli ensimmäinen kerta, kun näen sellaisen palloa pelaamassa. Eipä ole aikaisemmin näin käynyt, vaikka olen asunut tässä jo toista kymmentä vuotta, Okkonen kuittaa.

– Lapset olivat jättäneet pallot ja lelut levälleen. Se kävi vähän lainaamassa.

Koko episodi kesti pari minuuttia. Sen jälkeen Okkosen toinen puhelin alkoi soida, joten hän kiirehti vastaamaan. Kun puhelu oli loppu, porokaksikko oli kadonnut.

Äkäslompolo sijaitsee noin 40 kilometriä Kolarin kirkonkylästä. Se tunnetaan parhaiten laskettelukeskuksenakin toimivasta Ylläs-tunturista.