Poliisi kertoo, kuinka Lappeenrannan nopeusajoturma tapahtui: 300 km/h kulkenut Audi Quattro heittelehti ja kieri monta kertaa katon kautta ympäri

Julkaistu:

Onnettomuus oli tapahtunut hidastamisvaiheessa.
Mies kuoli ulosajossa nopeusajotapahtumassa Lappeenrannassa aamupäivällä, kertoo poliisi tiedotteessaan.

Tutkinnanjohtaja rikoskomisario Petri Korpisammal kertoo STT:lle, että mies kuoli välittömästi. Korpisammal kertoo miehen syntyneen vuonna 1988 ja olleen kotoisin Pohjanmaalta.
Onnettomuus oli tapahtunut hidastamisvaiheessa. Auto oli heittelehtinyt ja ajautunut sivuun nurmialueelle. Auto oli kierähtänyt monta kertaa katon kautta ympäri.

Poliisin mukaan ajoneuvo oli kulkenut onnettomuushetkellä noin 300 kilometrin tuntivauhtia. Korpisammal arvioi vauhdin olevan kiihdytysajojen yläpäästä.

Turma-auto oli henkilöauto, jota oli Korpisammaleen mukaan viritetty. Auto oli malliltaan vuoden 1989 Audi Quattro.


Ajoneuvossa ei ollut muita matkustajia, ja yleisö oli kiihdytysradan alkupäässä, Korpisammal kertoo. Hän ei kommentoi, oliko muita ajoneuvoja tai ihmisiä vaarassa onnettomuushetkellä.

Poliisi ei epäile asiaan liittyvän rikosta. Tapausta tutkitaan kuolemansyyn tutkintana.

IS tavoitti aiemmin Lappeenrannan Ilmailuyhdistyksen puheenjohtajan Ilkka Toivasen, joka oli mukana järjestämässä tapahtumaa. Hän kertoo, että nopeusajot olivat tapahtuma, johon kuka tahansa saattoi osallistua.

– Kyllä, se oli avoin tapahtuma. Ei ollut kyse näytöksestä tai mistään sellaisesta, Toivanen sanoo.

Onnettomuus ei vaikuta Lappeenrannan lentoaseman lentoliikenteeseen, sillä asema on tänään muutenkin suljettu lentoliikenteeltä.